Barcelona si v odvete proti Bayernu Mníchov opäť ani neškrtla a nemala prakticky žiadnu šancu na víťazstvo. Ukazujú to aj štatistiky z tohto zápasu, no zlé sú aj čísla za celú skupinovú fázu v podaní Barcelony. Táto edícia Ligy Majstrov bola pre Blaugranas v mnohých smeroch katastrofálna.

Hráči Barçy včera nabehali 114,02 km, čo nie je zlý výsledok, no stále je to o 3,7 km menej ako Bayern. Katalánci navyše zaznamenali o 69 prihrávok menej (466 ku 397) a mali menšie držanie lopty (53 % vs. 47 %). V prospech Nemcov hovoria aj strely (10-7) a strely na bránu (6-2). Neschopnosť získať prevahu v hre sa pretavila do frustrácie, ktorá vyústila do 13 faulov hostí oproti 11 faulom domáceho celku.

Španielske denníky poznamenali, že v tohtoročnej edícii Ligy Majstrov len dvojica klubov strelila menej gólov ako Barcelona. Ide o Malmo a Dynamo Kyjev. Šachťar Doneck strelil rovnaký počet gólov ako Blaugranas, teda dva. Zvyšných 28 klubov sa môže pochváliť lepšími streleckými štatistikami.

Barcelona vyslala na bránu súperov len 11 presných striel v šiestich odohraných zápasoch. Rovnaký počet zaznamenal Wolfsburg, no nemecký tím strelil až 5 gólov. Horšie v tejto štatistike bolo len Malmo, ktoré zaznamenalo 7 presných striel na bránku súperov. Ak vezmeme do úvahy všetky strely, Barcelona ich zaznamenala 60, čo ju posunie do stredu tejto tabuľky. Lepšie to vyzerá z pohľadu útočných akcií, ktorých Katalánci zahrali 335 a v tabuľke figurujú na 7. pozícii. Táto štatistika v každom prípade len poukazuje na to, že ofenzíva Blaugranas je absolútne neefektívna a mužstvu chýba finálna prihrávka.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: instagram/clementlenglet

Diskusia

2 komentáre
2021-12-10 13:37:26
City, Lipsko , PSG , Liverpool, Ajax , Sporting , Real , Bayern , Villareal , Atalanta , Chelsea -- vsetci dali viac golov ako sme my mali striel na branu....Bayern dal 2krat tolko golov ako sme my mali striel na branu.
2021-12-10 13:40:55
Sú to katastrofálne čísla. Dva góly sme obvykle mali na konte už prvý hrací deň. Väčšinou hneď prvý polčas. A počítam len Messiho góly.