Madridský denník AS informuje, že Sergiño Dest je prvým hráčom, ktorého Xavi odstavil. Tréner je z hry Američana natoľko sklamaný, že ho v zápase proti Bayernu vystriedal už po prvom polčase. Tréner Barcelony dal vedeniu klubu zelenú k jeho predaju.

Trénerský štáb Barcelony bol už po zápase proti Betisu prekvapený, že Dest stále nemá osvojené mechanizmy Blaugranas, ktoré sú typické pre hru na pravej strane obrane. Američan hral slabo ako v defenzíve, tak aj v útoku. Trénerský štáb mu preto navrhol individuálny tréning aj s použitím videa a taktiky, aby pochopil základné aspekty hry. Dest o niekoľko dní na to dostal ďalšiu šancu a hoci ho tréner poslal do hry o niečo vyššie, napriek tomu mohol ukázať svoju rýchlosť a schopnosť driblingu. Aj tento pokus sa skončil fiaskom. Dest sa po strate lopty často neskoro zapájal do presingu, v útoku nemal pre mužstvo žiadny prínos a nehral naplno.

Xavi počas polčasovej prestávky obvinil niektorých hráčov z nedostatočne dobrého prístupu a jedným z najviac obviňovaných hráčov bol práve Dest. Na druhý polčas už nenastúpil. Xavi neskôr počas rozhovoru s Laportom na ceste späť do Barcelony dal zelenú na predaj obrancu už v zimnom prestupovom období, aby sa v tíme uvoľnilo miesto pre iného hráča. Barcelona zváži každú ponuku nad 30 miliónov eur. Mundo Deportivo tvrdí, že Laporta má od Xaviho povolenie predať okrem Desta aj hráčov ako Mingueza, Umtiti, Luuk de Jong, Coutinho, Dembélé, Neto, Balde, Lenglet či Braithwaite.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

14 komentáre
2021-12-10 07:05:12
No ... Bladeho bych nechal
2021-12-10 07:05:19
Baldeho