Xavi Hernández sa domnieva, že káder Barcelony by mali tvoriť hráči, ktorí majú prístup 17-ročného Gaviho. Kamery totiž zo zápasu Barcelony proti Bayernu Mníchov priniesli zábery zničeného mladíka, ktorý po vystriedaní plakal.

Kamery zachytili Gaviho výraz, keď kráčal k lavičke, pritom bolo zrejmé, že si je plne vedomý toho, že Barcelona nebude pokračovať v Lige Majstrov, ale zostúpili do Európskej ligy. Katalánci nakoniec zápas podľa predpokladov prehrali a po prvýkrát za posledných 21 rokov nedokázali postúpiť zo skupiny. Gavi tento fakt niesol veľmi ťažko.

"Za tento klub položím aj svoj život," mal povedať Xavi po zápase s Bayernom a tento prístup očakáva aj od svojich zverencov. Gavi má byť v tomto smere pre ostatných príkladom. Xavi mu mal po zápase povedať: "Si príkladom pre všetkých." Tréner Barcelony od svojich hráčov očakáva väčšiu intenzitu.

Barcelona musí v januári posilniť svoj káder, ale na Camp Nou sa v tejto súvislosti neočakáva žiadna revolúcia, nakoľko klub má veľké finančné problémy. Očakáva sa však návrat mnohých hráčov po zranení a Xavi by mohol mať konečne k dispozícii viac možností.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

8 komentáre
2021-12-10 10:05:28
Jedným s najväčších problémom Barcelony je akurát chýbajúci hráči v ideálnom futbalovom veku, až na De Jonga, Ter Stegena a Depayja sú hráči buď príliš mladý alebo príliš starý. Od Hráčov ako Gavi, Pedri, Dest alebo aj Nico sa nedá očakávať, že by boli schopný potiahnuť Barcelonu proti týmu ako Bayern, Real Madrid, liverpool, Citi... Sú to veľké talenty ale majú ešte správne fyzické predispozície a dostatočne skúsenosti s futbalom na najvyššej úrovni aby to dokázali. Ani Xavi s Iniestom a Messim dokopy by vo veku 18 rokov nedokázali potiahnuť Barcelonu proti aktuálnej špičke Európy.Na mladých hráčoch pod 18 rokov sa nedá stavať kostra týmu a očakávať výsledky proti top týmom na to si treba počkať ešte 2,3 možno aj 4 sezóny.
2021-12-10 10:26:42
Počas zápasu bolo krásne vidieť, že bol jediný ktorý sa skutočne snažil a veril že sa s tým zápasom dá niečo urobiť.