Riaditeľ FC Barcelona pre futbal Mateu Alemany poskytol po zápase proti FC Sevilla rozhovor pre médiá, v ktorom sa vyjadril aj januárovému prestupovému obdobiu v podaní katalánskeho klubu.

"Boli sme jednoznačne lepší, od 1. do 90. minúty. Mužstvo ukazuje, čo si Xavi myslí. Chýbalo nám len zakončenie akcií, ale vo všeobecnosti musíme odchádzať spokojní s obrazom hry, ktorý mužstvo ukázalo a tiež s jeho rozvojom," povedal riaditeľ Barcelony.

"Ak si vytvoríte viac príležitostí ako súper a súper sa takmer nedostane k vašej bránke, je potrebné to oceniť. Najmä v zápase proti tímu, ktorý ašpiruje na výhru v La Lige. Na pamäti musíme mať aj oslabenia, predovšetkým Ansu a Memphisa, ale napriek tomu si myslím, že sme si jednoznačne zaslúžili vyhrať," dodal Alemany.

Riaditeľ pre futbal zdôraznil, že Barcelona musí pred nákupom nových hráčov v prvom rade predať niektorých súčasných: "Máme veľa záväzkov, no predovšetkým musíme splniť finančné fair play. Najprv musíme niektorých hráčov predať a potom niekto príde. Presne vieme, akých hráčov chceme, ale nepoviem ktorých. V prvom rade musíme dodržiavať pravidlá finančného fair play a ideme krok za krokom," uviedol Alemany, ktorý sa v krátkosti vyjadril aj k možnému predĺženiu zmluvy s Ousmane Dembélém: "Ousmane nám dáva veľa, pred bránkou súpera vytvára nebezpečenstvo."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2021-12-22 10:31:51
....Oesman nam dava vela....,ale nie dost !!
Barco10 Premium
2021-12-22 10:37:50
Takže nepríde nikto.... Nemyslím si ze by sa nám podarilo teraz v januári niekoho predat