Od odchodu Lea Messiho do Barcelony ubehlo už pár mesiacov, no katalánsky veľkoklub je s argentínskym hráčom naďalej prepojený z finančného hľadiska.

Madridský denník AS informuje, že Barcelona vo svojich obchodoch naďalej predáva tovar súvisiaci s Leom Messim. Napríklad kapitánska páska, ktorú Messi osobne podpísal, sa predala za €643,50 a Messim podpísaný dres zo sezóny 2020-21 bol predaný za €1,170. Predal sa dokonca aj dres, ktorý podpísali Xavi Hernández, Andrés Iniesta a Leo Messi. Cena? €2,950.

Oficiálny obchod FC Barcelona naďalej využíva imidž najlepšieho hráča klubovej histórie v spojení s imidžom iných klubových legiend. Ako príklad môžeme uviesť dres zo sezóny 2013-14. Leo musel klub opustiť v lete kvôli tomu, že Barcelona si nedokázala dovoliť podpísať s ním nový kontrakt. Argentínec však napriek tomu pomáha svojmu už bývalému klubu generovať istý príjem vďaka tomu, že Barcelona pri niektorých suveníroch naďalej využíva jeho podobizeň.

zdroj: psgtalk.com
foto: Shutterstock

Diskusia

3 komentáre
2021-12-27 12:22:35
Znie to mozno sialene, ale ja si myslim, ze Messi sa este do Barcelony vrati ako hrac
2021-12-27 13:51:23
Nie je ani maličká nádej že sa vráti ako hráč. Máme problém zaregistrovať nových hráčov ako Alves a Tores z dôvodu finančného fair play pričom Alvés bude hrať skoro zadarmo, tak neviem ako by sme zaregistrovali Messiho keďže by to bol akože nový hráč a zmluva by musela byť úplne nová. Ak sa vráti tak už nie ako hráč ale možno na niektorú funkciu ako asistent trénera alebo na nejakej inej funkcii.