Sergi Roberto už môže rokovať s inými klubmi, pretože zmluva mu končí už po tejto sezóne. Stále však nie je jasné, kedy bude predĺžený kontrakt s Barcelonou, keďže rokovania boli prerušené.

Barcelona  podľa Mundo Deportivo neoslovila hráča od novembra, keď mu bolo ponúknuté predĺženie o dve sezóny. Xavi chcel pokračovať v spolupráci s odchovancom, no všetko oddialilo zranenie. Katalánsky denník Sport tvrdí, že klub nezmenil svoj názor aj napriek dlhej absencii odchovanca, ale krok dopredu nebol vykonaný a Roberto predĺženie spolupráce doteraz nepodpísal. Zároveň nie je stanovený dátum pre ďalšie stretnutie s jeho agentom Josepom Mariom Orobitgom. Mundo Deportivo uviedol, že schôdzka sa môže presunúť na druhú dekádu januára. Barcelona sa v súčasnosti sústredí na iné prestupové záležitosti a predĺženie spolupráce s Ousmane Dembélém.

Podľa informácií katalánskeho denníka však záležitosť v prípade Roberta nie je taká jednoznačná, ako by sa mohlo zdať a nevyzerá, že zmluva bude podpísaná rýchlo. Rokovania totiž neprebiehajú dlhé mesiace a hoci obe strany chcú pokračovať v spolupráci, klub nepodnikol žiadne kroky, aby rokovania uzatvoril.

Ako informuje Mundo Deportivo, Sergi Roberto je pripravený rokovať a dosiahnuť dohodu z hľadiska zníženia platu. Odchovanec súhlasí so znížením platu na túto sezónu a na ďalšie roky na základe platového priemeru v tíme. Rokovania však budú podľa všetkého začínať opäť od nuly.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: Shutterstock

Diskusia

6 komentáre
2022-01-02 08:45:17
super, dufam, ze sa odlozia navzdy
2022-01-02 08:56:34
Odložiť treba tak ze bude voľný hráč a konecne sa mu bude kyvat na rozlúčku