Ferran Jutglà rozhodol o postupe Barcelony do osemfinále Copa del Rey, keď v zápase proti Linares strelil víťazný gól na 2:1.

Útočník Blaugranas potiahol veľmi peknú akciu s umným zakončením a brankárovi súpera nedal šancu. Jutglà včera zaznamenal  3 z 7 presných striel Barcelony na bránku Linares a zaznamenal 90% presnosť prihrávok, čo je na útočníka mimoriadne vysoké číslo. Aktívny bol však aj v defenzívnych činnostiach, veď zaznamenal tri fauly. Nepreviedol žiadny úspešný dribling, ale často sa spoluhráčom ponúkal na prihrávku a vyhľadával voľný priestor.

Pre útočníka to bolo piate vystúpenie za sebou v drese Blaugranas, štvrté v základnej zostave a druhé, v ktorom strávil na ihrisku celých 90 minút. V prvom tíme strelil Jutglà už tri góly. Jeden zo svojich presných zásahov strelil v prípravnom zápase proti Boca, no k víťazstvu Barcelony výrazne prispel aj v zápase proti Elche, keď vsietil víťazný gól. Mladík však mužstvu veľmi pomáha aj vtedy, keď gól nestrelí a to vďaka jeho nasadeniu a prínosu v presingu a obrannej hre.

22-ročný futbalista sa Xavimu opäť odvďačil za dôveru a môže si získať jeho sympatie v tejto náročnej chvíli, keď väčšina ofenzívnych hráčov prvého tímu je z rôznych dôvodov mimo káder. Nie je vylúčené, že si svojimi výkonmi vyslúži miesto v prvom tíme a zostane v kádri aj po návrate Fatiho, Depaya a Braithwaitea. Viac gólov ako Jutglà strelili v tejto sezóne len Fati a Depay. Jutglà má však na konte ďalšie 4 góly za rezervu.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2022-01-06 11:42:59
Ak bude takto pokračovať tak len dobre... Môžu sa skúšať rôzne kombinácie (Fati, Depay, Ferran, Jutgla, Abde)
2022-01-06 11:51:41
dobre dal gol ale inac ako nic v zlom len nazor mam pocit ze bol neviditelny, stracal lopty ale hej je to novacik a dal dva goly takze super len moj nazor na tento zapas