Rokovania o možnom predĺžení zmluvy so Sergim Robertom boli na dlhšiu dobu pozastavené, no Barcelona sa rozhodla nadviazať kontakt s hráčom. Stretnutie agenta hráča s predstaviteľmi klubu má prebehnúť v najbližších dňoch.

Viac informácií o budúcnosti Sergiho Roberta by sme sa mali dozvedieť na budúci týždeň. Záložník má súčasnú zmluvu platnú len do konca júna, no klub dúfa, že spoluprácu s odchovancom La Masie predĺži. Xavi Hernández chce vo svojich plánoch využiť všestrannosť hráča, prístup či odhodlanie. Na to, aby Sergi Roberto mohol zostať na Camp Nou, bude nútený akceptovať výrazné zníženie platu.

Barcelona mu chce ponúknuť predĺženie kontraktu na dva roky. Fixná časť mzdy nebude vysoká, no zmluva bude obsahovať viacero bonusov, za ktoré hráč môže zarobiť slušné peniaze. Nutné bude splniť určité individuálne a tímové ciele.

Barcelona začala s hráčom rokovať o predĺžení zmluvy pred niekoľkými mesiacmi, ale aj keď všetko nasvedčovalo tomu, že sa obe strany veľmi rýchlo dohodnú, rokovania nakoniec uviazli na mŕtvom bode. Teraz sa rozhovory obnovia, ale začnú sa od nuly. Barcelona je však optimistická a verí, že sa jej podarí udržať odchovanca v tíme. Hráč je v každom prípade zranený a očakáva sa, že do hry sa vráti až niekedy v apríli.

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

17 komentáre
2022-01-07 09:44:06
Xavi Hernández chce vo svojich plánoch využiť všestrannosť hráča, prístup či odhodlanie - prosím? ?
2022-01-07 09:48:24
Ak bude zarábať 3M namiesto súčasných 9M tak by to nemusela byť až taká tragédia...