Priaznivci Riquiho Puiga argumentujú, že stredopoliar doteraz nedokázal v Barcelone ukázať svoj plný potenciál, keďže od žiadneho z trénerov nedostával dostatok šancí. V poslednom čase je však vidieť, že odchovanec La Masie o svojich kvalitách nedokázal presvedčiť ani Xaviho.

Keď Gavi včera inkasoval červenú kartu a musel predčasne pod sprchy, Xavi Hernández sa rozhodol poslať do zápasu Alvara Sanza miesto Dembélého. Urobil tak napriek tomu, že v dôsledku jeho rozhodnutia boli na ihrisku štyria hráči rezervy, čím veľmi riskoval. K dispozícii mal aj Puiga, ale toho nechal na lavičke. "Ideme do rizika. Robíme to prvýkrát. Museli sme kontrolovať zápas a Alvaro je hráč, ktorý nám zabezpečí držanie lopty, nestráca ju ľahko a vďaka tomu je hra plynulá. Potrebovali sme ho. Zostávalo 10-12 minút a my sme chceli loptu. Zápas si to vyžadoval, museli sme byť trpezliví na súperovej polovici. Bohužiaľ sa nám to nepodarilo kvôli našim vlastným chybám," povedal Xavi po zápase na tlačovej konferencii. Ak by niektorý z hráčov prvého tímu dostal červenú kartu po príchode Sanza, Barcelona by porušila pravidlá La Ligy a prehrala by kontumačne.

Tento príklad dobre vystihuje to, aké má Puig miesto v súčasnej hierarchii tímu pod vedením Xaviho. Záložník nastúpil v základnej zostave pohárového zápasu proti Linares, ale bol vystriedaný už po prvom polčase. V zápase totiž urobil chybu pri góle súpera. Tréner neskôr zdôraznil, že "súperom nie je možné dovoliť odcentrovať". Predtým sme Riquiho mohli vidieť na trávniku v zápase proti Malorke - tiež nastúpil v základe a tiež odohral len prvý polčas. Odchovanec Barcelony odohral dovedna 293 minút v 10 zápasoch a je 19. v klasifikácii hráčov Barcelony s najväčším počtom minút. Predbehol ho napríklad Ferran Jutglà (296). Teraz bude Puigova situácia ešte zložitejšia, keďže Pedri a Frenkie de Jong hlásia návrat do zápasového kolotoča. Pravdepodobne budú k dispozícii už na El Clásico.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

13 komentáre
Barco10 Premium
2022-01-09 21:48:46
Neviem co čaká chlapcisko nech ide hrať niekde pravidelne nech nepresedi kariéru na lavicke
2022-01-09 21:49:04
oops :)