Steven Gerrard je skalopevne presvedčený o tom, že hosťovanie Philippeho Coutinha v Aston Ville bude úspešné. Brazílčan sa do Anglicka presťahoval zatiaľ do konca prebiehajúceho ročníka.

Steven Gerrard, súčasný tréner Aston Villy, kedysi spolu s Coutinhom hrával v Liverpoole. Brazílsky záložník sa v drese The Reds vypracoval na jednu z najväčších futbalových hviezd na svete, ale od svojho prestupu do Barcelony jeho výkonnosť dramaticky poklesla. Gerard je napriek tomu presvedčený, že mužstvu vo Villa Parku citeľne pomôže.

"Je to vynikajúci futbalista s pôsobivým životopisom," uviedol tréner Aston Villy. "Predtým som s ním hrával a viem, že Aston Villa bude ťažiť z jeho kvality a skúseností. Jeho prítomnosť bude neoceniteľná kvôli zraneniam a turnaju AFCON, ktorý obmedzil naše možnosti v ofenzíve," povedal Gerrard.

Coutinho v pondelok absolvoval lekársku prehliadku a v súčasnosti sa nachádza vo Francúzsku, kde čaká na dokončenie procesu, aby získal pracovné povolenie pre zotrvanie v Anglicku. Ak sa v tomto smere neudeje niečo neočakávané, hráč Barcelony by sa mal pripojiť k tréningu s mužstvom už v túto stredu.

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

4 komentáre
2022-01-11 09:22:11
Veľa šťastia Cou, želám ti, aby si uspel. Nie preto, že nám to vyhovuje, ale aj z ľudského hľadiska.
2022-01-11 09:54:14
Přišlo mi u něho, že čím víc chtěl tím méně to šlo.. Na konci už to byla křeč, ze které nebyla jiná možnost než odchod. Ale od začátku mi přišel jako nejvhodnější typ hráče do Barcy vzhledem k našemu stylu.