L'Equipe uvádza, že viaceré kluby zavrhli možnosť podpísať Ousmane Dembélého a možnosť, že nakoniec zostane v Barcelone, je čoraz reálnejšia.

Aktuálne platí, že Dembélé a jeho agenti majú totálne prehnané finančné požiadavky a Barcelona svoju poslednú ponuku nemieni vylepšiť. Francúzsky krídelník naťahoval rokovania s Kataláncami preto, aby si v januári mohol pri rokovaniach s inými klubmi vyjednať čo najlepšiu ponuku. Rozhovory s Barcelonou uviazli na mŕtvom bode, ale o Dembélého sa kluby nejdú roztrhať ani na prestupovom trhu. Ani v Barcelone už nie sú presvedčení o tom, či udržanie Dembélého v klube je práve najlepší nápad. Jediným jeho skalným zástancom je Xavi Hernández, no toho skritizoval Dembélého agent Moussa Sissoko: "Často sa hovorí o peniazoch, no nie je to tak. Je to o každodennom riadení. Je pre nás ťažko pochopiteľné, že hráča pustia na ihrisko bez tréningu hneď po prekonaní koronavírusu."

Dembélé sa však nakoniec môže aj prepočítať, pretože na prestupovom trhu o jeho služby nie je tak enormný záujem ako si prvotne mysleli jeho agenti. Medzi záujemcov patril aj PSG, ale ten sa podľa informácii francúzskeho L'Equipe rozhodol hráča nepodpísať. Dembélé totiž pre PSG nepatrí medzi priority. Ďalším klubom, ktorý sa v súvislosti s Dembélém spomínal, je Bayern Mníchov, ale ten nakoniec podpíše nový kontrakt s Kingsley Comanom. Jediným záujemcom, ktorý má aj finančnú silu na podpísanie Francúza je Chelsea. Je potrebné pripomenúť, že Dembélé požaduje ročný plat na úrovni 30 miliónov eur a k tomu prémiu za podpis v rovnakej výške. Nabaliť na prestupe sa chcú aj jeho agenti.

V každom prípade chce Barcelona poznať finálne stanovisko Dembélého čím skôr, aby sa mohla zariadiť. Mundo Deportivo informuje, že Katalánci dali hráčovi čas do konca tohto týždňa. Klub považuje svoju ponuku za atraktívnu, aj keď je na hony vzdialená prestreleným očakávaniam útočníka.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: Shutterstock

Diskusia

16 komentáre
2022-01-11 14:30:07
To by byla karma,kdyby ho nakonec nikdo nechtěl a on musel rapidně dolu s požadavky
2022-01-11 14:31:04
Do konca tyzdna sa ma rozhodnut...taketo deadline mal uz asi 3 uz je to celkom vtipne..