Xavi Hernández sa rozhodol vynechať Samuela Umtitiho a Sergiña Desta zo zostavy počas posledného El Clásica a obaja hráči sa na trávnik nedostali. Súvisí to so zámerom klubu v súvislosti s januárovým prestupovým obdobím.

Tréner Barcelony im týmto spôsobom sprostredkoval, že sa nenachádzajú v jeho plánoch a klub dúfa, že minimálne Umtiti odíde na hosťovanie už v januári, zatiaľ čo v prípade Desta sa budú analyzovať ponuky na transfer od záujemcov. Umtiti síce predĺžil zmluvu do roku 2026, ale to neznamená, že klub sa ho nebude snažiť predať. V skutočnosti je podľa médií pripravený odísť na hosťovanie, ale samozrejme nie do hocijakého klubu.

Realita je taká, že Gerard Piqué a Ronald Araujo majú isté miesto v základnej zostave a Umtiti je v hierarchii naďalej až za Éricom Garcíom a Clementom Lengletom. Je preto ťažké si predstaviť, aby dostal nejaké minúty na ihrisku. Situácia v prípade Desta je iná. Barcelona pozná situáciu na prestupovom trhu a zdá sa, že pravý bek si nezískal dôveru Xaviho. Dest podľa všetkého prišiel o svoje miesto v zostave a tréner má iný zámer.

Reprezentant USA síce vycestoval do Saudskej Arábie spolu s tímom, no napriek tomu ho tréner nepovolal na zápas proti Realu Madrid a klub bude analyzovať ponuky za neho. Obranca sa v každom prípade sústredí na to, aby si vybojoval miesto v tíme.

zdroj: sport.es
foto: Shutterstock

Diskusia

10 komentáre
2022-01-14 10:30:39
V zápase proti Realu se mi zdálo, že Piki hraje výborně, takže základní dvojka do obrany je asi jasná s tím, že Pikiho asi časem nahradí Garcia. Lenglet je podle mě pomalé nemehlo, co sice může umět nahrávat, ale klíč je někde jinde. Umtiti za mlada vynikal rychlostí, silou a dravostí, což je otázka, jestli možné se tomu ještě přiblížit, aby byl platný. V případě herní praxe, ale určitě lepší než Lenglet, kterej prakticky poslal Frantíky z ME domů za jeden poločas, kdy ho chtěli zkusit v jasném zápase a v Barce snad i drží rekord v počtu zaviněných penalt a golů.
Barco10 Premium
2022-01-14 10:33:41
Škoda desta