Frenkie de Jong v tejto sezóne nepodáva dobré výkony a potvrdil to aj v poslednom El Clásicu. Holandský záložník neurobil nič preto, aby rozptýlil pochybnosti fanúšikov. Bývalý hráč Ajax v súčasnosti nepatrí medzi rozdielových hráčov, za ktorého Barcelona v januári 2019 zaplatila 80 miliónov eur.

Napriek tomu, že Nico Gonzalez je v dobrej forme, Xavi stavil v základnej zostave na Frenkieho de Jonga, ale ten nakoniec odohral len prvý polčas. Zaznamenal 88% úspešnosť prihrávok, vyhral tri duely, stratil trikrát loptu. Ale čísla nepoukazujú na to, že na ihrisku nepredviedol nič, čím by si zaslúžil minúty v nasledujúcich stretnutiach. Hral až priveľmi na istotu a zakríknuto.

Ďalšie mesiace budú pre De Jonga mimoriadne dôležité, pretože musí dokázať, že môže patrí medzi lídrov Xaviho projektu. Ak to neurobí, Barcelona ho môže počas najbližšieho letného prestupového obdobia predať, nakoľko v strede poľa prvého tímu je obrovská konkurencia a Barcelona jednoducho musí predávať, aby si počas leta mohla dovoliť kúpu napríklad Hålanda.

Kľúčové mesiace

Barcelona má v kádri problémy v ofenzíve a defenzíve, ale nie v strede poľa. Xavi má k dispozícii Nica, Gaviho a Pedriho, k tomu skúseného Busquetsa. Barcelona má v budúcnosti na čom stavať. K tomu je dispozícii Riqui Puig a Sergi Roberto a tiež Dani Alves, ktorý môže pokojne hrávať v strede poľa. Realita je taká, že Frenkie de Jong musí poriadne pridať, aby chce zostať v metropole Katalánska.

Prezident Laporta totiž túži po tom, aby počas leta posilnil Blaugranas o elitného útočníka, čo by mohlo Frenkiemu otvoriť dvere k odchodu. Patrí medzi najhodnotnejších hráčov v kádri Barcelony a aj jeho otec nedávno potvrdil, že záujem o jeho služby majú viaceré veľké kluby v Európe. Kľúčová v tomto smere bude zostávajúca časť sezóny, či si De Jong dokáže výkonmi vybojovať isté miesto v základnej jedenástke.

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

22 komentáre
2022-01-14 14:30:55
Tak na Puiga, Busquetsa, Alvesa a Roberta by som sa v tej buducnosti nespoliehal.
2022-01-14 14:37:04
Vyskúšať na DZ, Busquets by si tiež mal občas odpočinúť. Nejak mi toľko ofenzívnych úloh k De Jongovi nesedí...