Nad budúcnosť Ousmane Dembélého v Barcelone naďalej visí veľký otáznik. Nie je isté či spoluprácu s katalánskym klubom predĺži spoluprácu. Na druhej strane Barcelona nechce vylepšiť svoju ponuku, zatiaľ čo hráč má nereálne požiadavky, ktoré absolútne nezodpovedajú jeho výkonom na ihrisku.

Od francúzskeho krídelníka sa na trávniku očakáva ďaleko viac ako v súčasnosti ponúka. Týmto očakávaniam nepomohli ani vyhlásenia Xaviho, že Dembélé sa môže stať najlepším hráčom na svojej pozícii. Stále však platí, že najlepším hráčom nie je ani v Barcelone a nehráva na úrovni, na ktorej by mal. Súperi sa obávajú jeho rýchlosti a driblingu, ale tam to končí. Rozdielovým hráčom určite nie je, pretože okrem iného nedokáže zakončiť akcie.

Potvrdzujú to aj čísla v tejto sezóne. V 11 zápasoch strelil len jeden gól a aj to do siete treťoligového Linares. Okrem toho prihral na dva góly a zaznamenal 4 presné strely na bránku súpera. Vzhľadom na to, že od Barcelony požaduje plat na úrovni 30 miliónov za sezónu, ponúka pramálo. Nedostatky v jeho hre ukázal aj zápas proti Realu Madrid. Opäť predviedol skvelú rýchlosť a kontrolu, ale nič iné. Všetka jeho snaha končila na zlých rozhodnutiach.

Lepší kredit nezíska ani svojou hrou v defenzíve. Nedostatky v obrannej hre ukazuje v každom zápase a jeho chyby viedli ku gólu aj v zápase proti Realu Madrid. Veľmi často stráca lopty a to viedlo k tretiemu gólu Realu v poslednom El Clásicu. Protiútok Realu však mohol zostaviť faulom, no neurobil to. Dembélé v tejto sezóne nehrá na úrovni, na ktorej Barcelona potrebuje. Musí sa zlepšiť. A rýchlo.

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

18 komentáre
2022-01-15 08:30:55
neverim, ze hocijaky klub na svete mu da tie peniaze co teraz pozaduje od barcelony.
2022-01-15 08:38:44
Podľa mňa v zápase proti Reali Madrid hral skvelo. Tretí gól by som mu za vinu nedával. Mal tam viacej veľmi dobrých centrov, s ktorých boli šance. V kľude mohol mať po zápase aj tri štyri asistencie, keby to iný hráči premieňajú. Okrem toho viac krát striela s dobrých pozícií, len netrafil bránu. Áno pár krát sa zle rozhodol, šiel zbytočne do kľučky ale vystrelil príliš neskoro a strela bola zblokovaná. Plat 30M si isto nezasluzi, to by musel dávať oveľa viac gólov. Nikto od neho neočakáva tvorbu a výstavbu hry ale ak chce vyšší plat potrebuje dávať góly.