Ronald Araujo je jedným z hráčov Barcelony, ktorí ešte nepredĺžili zmluvu. Uruguajčanovi vyprší zmluva v roku 2023 a tak jeho situáciu sledujú aj iné kluby.

Športové riaditeľstvo FC Barcelona neustále pracuje na posilnení mužstva a to znamená, že aj na predĺžení spolupráce s dôležitými hráčmi, ktorí sú v kádri. V aktuálnom prestupovom období predĺžil zmluvu Samuel Umtiti, káder doplnili Dani Alves a Ferran Torres. Medzi ďalšie ciele Barcelony patrí predĺženie kontraktu s Gavim a Ronaldom Araujom.

Uruguajčan sa stal v minulej sezóne lídrom defenzívy Barcelony a v aktuálnom ročníku dokazuje, že jeho skvelé výkony neboli náhodné. Zmluvu s Barcelonou má však platnú len do júna 2023. Ako klub, tak aj hráč chcú podpísať novú zmluvu, ale obranca požaduje lepšie podmienky. V súčasnosti má totiž jeden z najnižších platov v kádri, neúmerný úlohe, ktorú aktuálne zohráva v tíme. Na to, aby mu klub mohol ponúknuť lepšie podmienky, musí v prvom rade upratať svoje financie, napríklad predajom jedného z hráčov.

Kým Araujo nepodpíše novú zmluvu, jeho situáciu budú monitorovať iné kluby. Záujem o služby stopéra Barcelony prejavila aj dvojica veľkoklubov z anglickej Premier League, menovite Manchester United a Chelsea. Londýnčania po sezóne zrejme prídu o dvojicu Rudiger - Christiansen, preto sa budú sústrediť na posilnenie svojich defenzívnych radov.

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

5 komentáre
2022-01-17 08:27:38
Len aby Barcelona príliš dlho nečakala. Pokiaľ je pravda, že zarába len niečo cez 200 000 ročne a nevyrieši sa to s ním čo najskôr, tak mu stačí v počkať do ďalšej zimy a môže ísť kam bude chcieť. Ak si zoberieme, že Garcia že vraj má okolo 2,6 milióna, je to dosť výsmech. Puig má tiež niečo okolo 2 miliónov.
2022-01-17 11:10:20
Jediný hráč ktorému to kvitujem, že si môže klásť podmienky.