Zimné prestupové obdobie sa nám prehuplo do svojej druhej polovice a telenovela s Ousmanem Dembélém v hlavnej úlohe sa nám pekne rozbieha. Barcelone už nezostáva veľa možností. Mundo Deportivo informuje, že klub chce vyriešiť budúcnosť svojho krídelníka v priebehu 48 hodín.

Pripomeňme, že Gerard Romero včera informoval, že Francúz nemá v úmysle prijať ponuku na predĺženie zmluvy. Zdroje z prostredia Barcelony v každom prípade ubezpečujú, že klub zatiaľ oficiálne stanovisko od hráča nedostal. Ak sa neobjaví do 48 hodín, Barcelona to bude považovať za nedostatok túžby predĺžiť kontrakt a urýchlene začne hráčovi hľadať nového zamestnávateľa. Za týmto účelom sa pokúsi zistiť, s ktorým klubom je hráč dohodnutý na prestupe a následne sa pokúsi vyrokovať prestup už počas zimy. Katalánci by vďaka tomu zarobili nejakú čiastku a zároveň by ušetrili na plate. Ani pre hráča to nie je zlá možnosť, pretože po zvyšok sezóny by nesedel len na lavičke. Ak by odišiel a Barcelone by sa podarilo predĺžiť zmluvu so Sergim Robertom, klub by mohol posilniť ešte jeden hráč.

V súčasnosti sa zdá, že Dembélé podľa všetkého neprestúpi do Premier League. Záujem síce majú kluby ako Manchester United, Chelsea, Tottenham či Newcastle, ale Francúz váha. Dembélé bol tiež spájaný s odchodom do PSG, no Francúzi od transferu nedávno odskočili. Krídelník si na seba neoblečie ani dres Bayernu Mníchov, pretože Nemci sa dokázali dohodnúť na predĺžení zmluvy s Comanom. Ak sa Barcelone nepodarí zbaviť Dembélého ešte počas leta, do konca sezóny si v klube do lopty nekopne. Čaká ho rovnaký osud ako Ilaixa Moribu, teda pobyt na tribúne.

Barcelona má v súčasnosti dostatok zdravých ofenzívnych hráčov, aby si poradila aj bez Dembélého. Katalánsky denník Sport však tvrdí, že Xavi zatiaľ neplánuje poslať Dembélého na tribúnu. Na druhej strane nemôžeme zabudnúť na to, že v tomto roku je na programe aj svetový šampionát. Ak Dembélé presedí pol roka na tribúne, môže to negatívne ovplyvniť jeho šance na to, že vycestuje do Kataru.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

15 komentáre
2022-01-17 18:36:32
Za 14 dni konci zimny prestupak,takze ten casovy termin ,,coskoro" zacina vyznievat vselijako,len nie pozitivne.
2022-01-17 18:42:57
Jako tribuna spojená s tím, že se Dembelé snad nepodívá na MS, to ne adekvátní trest. Snad se povede jej prodat za pár drobných