Sergiño Dest nezažíva v Barcelone najlepšie obdobie. Američan nemá formu, trápia ho zranenia a nedokázal presvedčiť Xaviho o svojich kvalitách.

Ľavý bek prestúpil do Barcelony počas predminulého letného prestupového obdobia a zdalo sa, že sa môže stať pravým obrancom základnej zostavy Blaugranas na dlhé roky. Katalánci za neho zaplatili 21 miliónov eur plus 5 miliónov eur v bonusoch. Vo svojej premiérovej sezóne odohral za Barcelonu 2 745 minút a strelil aj tri góly. Žiaľ, Američan sa prestal rozvíjať a nedokáže urobiť krok vpred vo svojej kariére.

K tomu prispelo viacero faktorov. Dest mal v tejto sezóne zdravotné problémy, kvôli ktorým vynechal niekoľko zápasov, k tomu sa nakazil koronavírusom a nedostupný bol aj na začiatku nového roka. Barcelona medzičasom podpísala veterána Daniho Alvesa, ktorý v poslednom čase zaujal miesto na pravej strane obrany. Zdá sa, že Xavi Hernández nie je presvedčený kvalite Američana a radšej verí skúsenému Brazílčanovi. Dest pod vedením nového trénera odohral doteraz len tri zápasy.

Nie je známe, aká budúcnosť čaká Američana na Camp Nou. Sám hráč nechce odísť z klubu, aj keď záujem o neho majú viacerí záujemcovia, napríklad Bayern alebo Chelsea. Ak sa mu však v druhej polovici sezóny nepodarí urobiť krok vpred, možno bude nútený pohľadať si nového zamestnávateľa.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

13 komentáre
jirkam Premium
2022-01-17 21:37:28
Škoda
2022-01-17 22:05:22
Ten čas keď bol Xavi trénerom m Dest vkuse nejaké zdravotné problémy. Uvidí sa až po tom, keď sa dostane do kondície a bude zdravotne v poriadku