Do konca zimného prestupového obdobia zostávajú už len dva týždne, no katalánsky veľkoklub je na prestupovom trhu naďalej mimoriadne aktívny. Športové riaditeľstvo sa naďalej pokúša posilniť rady prvého tímu o ďalšieho hráča a zároveň sa zbaviť prebytočných členov kádra.

Xavi Hernández už získal Ferrana Torresa a zaregistrovaný bol aj Dani Alves. Katalánci však naďalej prečesávajú prestupový trh v snahe získať ďalšiu posilu, Klub každopádne nemá záujem podpísať nového hrotového útočníka, pretože vo veľmi dobrej forme hráva Luuk de Jong, čo je rozhodne príjemné prekvapenie.

Barcelona ale zvažuje príchod Alvara Moratu, ktorý by De Jonga mohol doplniť. Na druhej strane platí, že získať Moratu na Camp Nou bude mimoriadne náročné, pretože útočník v súčasnosti hráva v Juventuse na hosťovaní a jeho materským klubom je Atlético Madrid. Stará Dáma v súčasnosti neuvažuje o tom, aby sa Moratu vzdala.

Katalánci sa okrem toho snažia prečistiť káder od zbytočných hráčov. Zbaviť sa je potrebné Dembélého, pretože ten odmieta podpísať nový kontrakt a klub by aspoň ušetril na jeho plate. Odchod Samuela Umtitiho je v každom prípade takmer vylúčený kvôli tomu, že si zlomil malíček na nohe a čaká ho operácia a dlhá pauza od futbalu. Posledným hráčom na prestupovom zozname Barcelony je Sergiño Dest, ktorý nepresvedčil Xaviho o svojich kvalitách a preto s ním tréner do budúcnosti nepočíta. Obranca však chce zostať v Barcelone.

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

5 komentáre
tunno Premium
2022-01-18 09:56:04
Chceme Moratu a nahrada za Dembeleho ma byt Traore. S takym zmyslanim budeme prinajlepsom na urovni Wengerovho Arsenalu.
2022-01-18 10:26:02
Pod xavim hrál Dest 2-3 zápasy a ještě k tomu mimo svoji pozici a Xaviho hnedka odstavi…. Něco jak Koeman odstavil R.Puig