Georginio Wijnaldum bol počas uplynulého leta veľkým prestupovým cieľom Barcelony, no nakoniec si vybral transfer do PSG, pretože Parížania mu ponúkli ďaleko lepšie finančné podmienky. Katalánsky denník Mundo Deportivo však poukázal aj na iný závažný dôvod holandského záložníka.

Na začiatku veľa nasvedčovalo tomu, že Wijnaldum sa pripojí k Barcelone. Holanďan sa v tom čase už niekoľko mesiacov učil španielsky. Ronald Koeman bol veľkým zástancom tohto transferu, no jeho pozícia na Camp Nou sa z mesiaca na mesiac zhoršovala. V období medzi sezónami sa otvorene špekulovalo o konci Holanďana na trénerskej lavičke Barcelony a klub medzičasom váhal, či Wijnalduma vôbec podpísať. V Barcelone v tejto otázke nepanoval jednotný názor a vysoká pravdepodobnosťou odvolania Koemana spomalili postup v rokovaniach.

Mundo Deportivo uvádza, že rokovania s Wijnaldumom boli dokonca pozastavené, pretože v klube začal neskôr prevládať skepticizmus v súvislosti s jeho príchodom. Záložník v tom čase nevedel, čo sa deje, no už ho viac nebavilo čakať na Barcelonu, ktorá neprejavila dostatočný záujem o jeho podpis. Denník tvrdí, že práve toto bol hlavným dôvod, prečo sa Wijnaldum nakoniec rozhodol pre prestup do PSG. Mundo Deportivo uviedol, že PSG ponúkol hráčovi na výplatnej páske len o jeden milión eur viac, no v rokovaniach bol oveľa odhodlanejší.

Kariéra v prípade Wijnalduma v Parku Princov sa v každom prípade nevyvíja tak ako by očakával. Holanďan spočiatku nebol ani hráčom základnej zostavy, hoci v tomto smere sa jeho situácia zlepšila. Stále však nie je rovnakým hráčom ako bol v Liverpoole a nedokáže na ihrisku dominovať. Pochybnosti o tom, či Wijnaldum bude úspešný aj v Ligue 1 naďalej prevládajú. Správy médií hovoria dokonca o tom, že stredopoliar zvažuje svoj návrat do Premier League a Barcelona v súčasnosti jeho príchod nezvažuje kvôli tomu, že v prvom tíme prerazili Gavi a Nico González.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: Shutterstock

Diskusia

3 komentáre
2022-01-18 11:43:18
Blbost, toto je len vlanok na zlepsenie Wijnaldumovhp imidzu, keby mu neislo o peniaze tak zostane v Live
2022-01-18 12:21:37
Rovnako ako jemu sa v PSG nedarí ani Messimu a Messi je dokonca (vraj) nespokojný zo svojím herným časom v drese PSG a rozmýšľa o odchode. Bolo by pekné ak by sa aspoň na jednu sezónu vrátil do Barce a tu ukončil svoju kariéru tak ako si zaslúži !!!