Katalánsky denník Sport informuje, že o Gaviho majú záujem také kluby ako Manchester City, Liverpool, Chelsea či Bayern Mníchov. Absolútnou prioritou 17-ročného hráča je však zostať v Barcelone a vedenie pracuje na novej zmluve, ktorá bude výraznej lepšia ako tá aktuálne platná.

Gavi oslávi 18 rokov na začiatku budúceho ročníka, takže v teoretickej rovine ide stále o dorastenca, no na druhej strane je fakt, že mládežnícky futbal má už za sebou. Záložník využil šancu, ktorú dostal od Ronalda Koemana a postupne sa stal jedným z najdôležitejších postáv prvého tímu, čím klub  prinútil zabezpečiť mu lepšiu zmluvu.

Klub na tom pracuje, no v súčasnosti nemáme žiadne informácie, či v tomto smere nastal nejaký progres. Na druhej strane médiá informujú, že o služby mladého stredopoliara má záujem čoraz viac elitných futbalových klubov. Najviac sa spomínajú kluby ako Manchester City, Liverpool alebo Chelsea. Záujem prejavil aj nemecký Bayern Mníchov.

Odstupná klauzula v prípade Gaviho je len 50 miliónov eur, kvôli čomu je na prestupovom trhu veľmi zaujímavou príležitosťou. Jeho rozvoj je úžasný a všetci hovoria o tom, že mladého reprezentanta Španielska čaká skvelá budúcnosť. Gaviho charakterizuje aj tvrdohlavosť a bojovnosť. Ak k tomu pripočítame talent a futbalové zručnosti, ktorým sa priučil v La Masii, niet divu, že záujem o jeho podpis rastie.

Barcelona si uvedomuje, čo sa vôkol Gaviho deje, no zostáva pokojná, pretože z prvej ruky vie, že pre hráča je absolútnou prioritou pokračovať v kariére na Camp Nou. Športové vedenie v každom prípade vie, že vzhľadom na narastajúci záujem zo strany iných klubov, musí mladíkovi ponúknuť novú zmluvu postavenú na podstatne vylepšených podmienkach. Klub nesmie dopustiť, aby sa záujem klubov pretavil aj v nejakú formálnu lukratívnu ponuku.

Madridský denník Marca k téme dodáva, že Gavi v súčasnosti zarába približne 100 000 eur ročne. Klub má v úmysle ponúknuť záložníkovi výrazné zvýšenie platu a nová zmluva by mala byť platná do roku 2026, s odstupnou klauzulou vo výške jednej miliardy eur. Sport v tejto súvislosti uviedol, že Mateu Alemany má naplánované stretnutie s Gaviho agentom už v najbližších dňoch. Klub nemieni čakať a chce čo najskôr podpísať novú zmluvu s hráčom, ktorý je pre mužstvo kľúčový už teraz.

zdroj: sport.es marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

8 komentáre
2022-01-19 10:20:39
Aj Messiho prioritou bolo pokračovať v Barcelone a...... ako to dopadlo. Aby ste potom nenariekali
2022-01-19 10:42:56
Len by som chcel vedieť, kde vezmú peniaze na to výrazné navýšenie jeho platu.