Ronald Koeman, Sergi Barjuan a Xavi Hernández v prebiehajúcom ročníku využili služby dovedna až 35 hráčov. Žiadny iný klub v španielskej La Lige nevyužil takýto počet. Getafe, Villarreal a Real Sociedad dali doteraz priestor 32 hráčom.

Táto štatistika poukazuje na to, že Barcelona prechádza procesom prestavby kádra. Počas leta po odchode Lea Messiho a Antoine Griezmanna došlo k Barcelone k mnohým zmenám. Aj Xavi Hernández hľadá ideálne zloženie základnej zostavy. Nový tréner Barcelony to nemal jednoduché ani kvôli zraneniam v kádri a množstvu pozitívnych prípadov na covid, preto sa v januári objavili na ihrisku viacerí mladí hráči z akadémie. Dlhodobo boli alebo sú zranení Pedri, Ansu Fati, Martín Braithwaite či Sergi Roberto a Sergio Agüero musel ukončiť aktívnu futbalovú kariéru kvôli problémom so srdcom.

V tejto súvislosti sa počas prebiehajúcej sezóny dostala do popredia opäť aj La Masia, nakoľko v prvom tíme si svoje miesto vybojovali Nico González a Pedri. Iní hráči ako Ilias Akhomach, Alvaro Sanz a Alejadro Balde podávali spoľahlivé výkony takmer zakaždým, keď dostali šancu. Barcelonu medzičasom posilnil Ferran Torres a na Camp Nou sa vrátil Dani Alves, čím sa káder prvého tímu opäť posilnil. Xavi má v súčasnosti k dispozícii množstvo hráčov.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

1 komentár
2022-01-19 13:05:00
tomu sa vraví šírka kádru :D