Barcelona už pracuje na predĺžení zmluvy s Ronaldom Araujom a iniciovala aj prvé kontakty, no rokovania nebudú jednoduché, pretože klub musí vylepšiť hráčov plat a očakávania stopéra nie sú malé.

Katalánsky denník Sport v tejto súvislosti uvádza, že Uruguajčan chápe finančnú situáciu Barcelony a nemá záujem platovo vyrovnať veteránov, ale chcel by zarábať toľko, čo iní mladí hráči, ktorí podpísali zmluvy pred ním: Pedri, Ansu Fati a Ferran Torres. Hovoríme teda o čiastke približne 6 miliónov eur ročne. Pre Arauja je dôležité, aby boli jeho výkony na ihrisku docenené a je potrebné priznať, že v tejto sezóne mal z vyššie menovaných hráčov na výkony tímu najväčší vplyv. Za zmienku stojí aj to, že v súčasnosti zarába len 900 000 eur ročne, teda má jeden z najnižších platov v kádri.

Barcelona podľa informácií denníka dúfala, že dosiahnuť dohodu bude jednoduchšie. Na začiatku hráčovi ponúkla plat vo výške 3 milióny eur, ale s touto ponukou neuspela. Je to v každom prípade len prvotný návrh a obe strany majú záujem rokovať. Médiá tiež uviedli, že Barcelona má naďalej záujem posilňovať obranné rady v prvom tíme a nová posila by mala mať vyšší plat ako Uruguajčan, čo nepochybne skomplikuje rokovania o predĺžení zmluvy.

Araujo v každom prípade nezvažuje odchod z Barcelony, ale v najbližšom období ho môžu zlákať iné kluby, takže Katalánci musia svoj návrh na predĺženie spolupráce vylepšiť. Novinári opakovane prinášajú informácie o tom, že o mladíka sa zaujímajú kluby ako Liverpool, Chelsea či Manchester United.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2022-01-19 13:03:57
A zaslúžene! tak načo sakra predlžovať zmluvu s Robertom ktorý nemá ani na lavičku?!

Ked si predstavím že má Roberto cca 9 mega v hrubm + je kapitán, tak sa mi vo vrecku otvára nožík.
Aha zabudol som že je odchovanec, tak to je potom jasné...
2022-01-19 13:04:15
6 miliónov je úplne zaslúžené....