Viaceré španielske médiá včera informovali o tom, že FC Barcelona rokuje s Valenciou vo veci hosťovania Oscara Minguezu do konca prebiehajúcej sezóny.

Obranca sa môže presťahovať na Mestallu do konca prebiehajúceho ročníka a Los Che nebudú môcť hráča po skončení hosťovania kúpiť. Kluby sa ešte musia dohodnúť na tom, kto a v akej výške bude platiť mzdu hráča. Tá v prípade mladíka nie je prehnaná, čo padne vhod, pretože ako Barcelona, tak aj Valencia sa v súčasnosti nachádzajú v zložitej finančnej situácii.

V apríli minulého roka predĺžil Oscar Mingueza zmluvu s Barcelonou do roku 2023, no obranca nedokázal presvedčiť Xaviho o svojich kvalitách. Valencia hľadá náhradu za Daniela Wassa, ktorého chce kúpiť Atlético Madrid. Mingueza predstavuje pre Los Che dobrú možnosť, pretože môže hrávať ako v strede obrany, tak aj po stranách.

Mundo Deportivo poukazuje na to, že Mateu Alemany a Xavi musia pri konečnom rozhodovaní o hosťovaní Oscara Minguezu brať do úvahy skutočnosť, že Éric García, Samuel Umtiti a Sergi Roberto sú zranení a že ani jeden z nich sa do hry nevráti skôr ako o mesiac V súvislosti s tým nie je vylúčené, že môže nastať situácia, kedy tréner Barcelony bude Minguezu potrebovať.

Mingueza však pod Xavim odohral len 5 oficiálnych zápasov, z toho len v troch prípadoch sa na ihrisku objavil od úvodných minút. Proti Espanolu odohral 88 minút, proti Bayernu 59 minút a proti Malorke 76 minút.

zdroj: as.com marca.com mundodeportivo.es
foto: Shutterstock

Diskusia

11 komentáre
2022-01-20 08:43:02
Je ho škoda. Z dobrého stopera jsme udělali průměrného až podprůměrného pravého obránce...
2022-01-20 08:46:36
Zápasy Minguezu pod Xavim
vs Bayern (LM), hral 59' a LB
vs Espanyol, hral 64' a RB
vs Villarreal, striedal, hral 19', pozíciu neviem
vs Osasuna, striedal, hral 17', pozíciu neviem
vs Mallorca, 76' a RB
vs Linares (CDR), 90' a CB

Tradícia stavania hráčov mimo pozície pokračuje.