Včera uplynul posledný deň, kedy mal Ousmane Dembélé oznámiť Barcelone svoje stanovisko k poslednému návrhu na predĺženie kontraktu. Keďže sa tak nestalo, médiá začínajú informovať, že katalánsky klub hráča potrestá a nebude povolaný už na zápas proti Athletic Club.

Viaceré médiá informujú, že Xavi Hernández súhlasil s plánom FC Barcelona na potrestanie Ousmane Dembélého v súvislosti s jeho neochotou pristúpiť na podmienky predĺženia spolupráce zo strany katalánskeho klubu. Stratégia je v každom prípade jasná: Buď hráč predĺži zmluvu, alebo z klubu odíde.

Tréner FC Barcelona na včerajšej tlačovej konferencii jasne povedal: "Môžem povedať, že sa nachádzame v zložitej situácii. Klub prijal rozhodnutie, že ak nepredĺži zmluvu, bude potrebné nájsť iné možnosti. Musíme nájsť riešenie pre neho aj pre nás. Nie je to jednoduché. Mateu rokuje s hráčom a jeho predstaviteľmi už 5 mesiacov. V súčasnosti nie je možné čakať ďalej. Buď predĺži zmluvu alebo budeme hľadať iné riešenia, aby odišiel z klubu." Xavi tak súhlasí so stratégiou Barcelony, aj keď doteraz nebol zástancom toho, aby hráča poslal do tribúnu do konca sezóny.

Celá situácia je v každom prípade zamotaná, pretože ako hráč, tak aj klub chcú pokračovať v spolupráci. Všetko poukazuje na to, že problémom v tomto smere je agent krídelníka Moussa Sissoko, ktorý vyhlásil, že takéto vyhrážanie zo strany katalánskeho klubu nepovedie k ničomu: "Nemôžu sa vyhrážať tým, že Dembélé nebude hrať 6 mesiacov ak nepredĺži zmluvu. Toto je nátlak, ktorý na ľudí, ako sme my, nefunguje. Možno to platí na ostatných agentov, ale toto nie je môj prípad. Bránim záujmy svojho hráča," povedal Moussa Sissoko, ktorý dodal, že ak Barcelona jeho klienta skutočne pošle na tribúnu, bude konať: "Vieme, že naše požiadavky sú náročné. Mohli prísť, sadnúť si a rokovať, ale nerokuje sa, existujú len vyhrážky, že ho posadia na tribúnu. Ak sa to stane, je to zakázané a budeme pracovať na Dembélého právach."

Aktuálne platí, že si musíme počkať na nomináciu Barcelony na zápas proti Atletic Club. Tá by mala byť zverejnená o niekoľko hodín.

zdroj: BarcaTV Catalunuya Radio Esports3 RMC Sport
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
8JK8 Premium
2022-01-20 09:33:54
Čo je zakázané na tom posadiť hráča na pól sezóny? Myslel som že každý tréner má právo hráča postaviť či posadiť na základe výkonov či morálky alebo iných faktorov.....
2022-01-20 09:39:42
Vcera uplynula posledna lehota,tak nie je o com diskutovat.Ziadna nominacia, odchod do konca januara,po januari- tribuna.