Barcelona musí prečesávať prestupový trh v snahe nájsť posilu na ľavú stranu obrany, ktorá by mohla konkurovať Jordimu Albovi. Katalánsky denník Sport informuje, že jedným z týchto kandidátov je Alejandro Grimaldo.

26-ročný ľavý obranca má platnú zmluvu s Benfikou už len jeden a pol roka, takže existuje veľká šanca, že Španiel už počas nasledujúceho leta opustí súčasný klub. Grimaldo je už nejaký ten čas spájaný s odchodom do niektorého veľkého európskeho klubu, ale doteraz sa tak nestalo, pretože Benfika za svojho obranca požaduje 30 miliónov eur, čo je neprimerane veľa. Počas leta má v každom prípade poslednú príležitosť na predaj za predpokladu, že ak hráč nepredĺži zmluvu. Benfika by v opačnom prípade musela znížiť cenu. To môže využiť Barcelona, ktorý oceňuje kvalitu hráča, ktorý vyrastal v La Masii. Sport navyše tvrdí, že obranca by sa rád vrátil do Barcelony. Náklady na transfer by mohlo znížiť začlenenie niektorého hráča z akadémie Barcelony do operácie.

Sport ďalej uvádza, že v kádri Barcelony na svoju šancu čaká Alejandro Balde. Klub v každom prípade nie je presvedčený o tom, že 18-ročný mladík môže vyzvať Albu v boji o miesto v základe. Klub chce preto radšej kúpiť skúseného ľavého beka. Na transfer si však budeme musieť počkať do konca leta, pretože Barcelona v súčasnosti nemôže registrovať nových hráčov kvôli platovému stropu a nezdá sa, aby z klubu niekto do konca januára ešte odišiel.

zdroj: sport.es
foto: Shutterstock

Diskusia

8 komentáre
2022-01-22 11:50:23
Už včera bylo pozdě. Gaya, Grimaldo je to jedno hlavně ať někdo přijde a to už teď v zimě. Alba má hroznou formu a docela se mu taky kupí zranění. A pak tam dávat záskoky ze stoperů nebo RB to taky není ono.
2022-01-22 12:21:03
Co čtu názory, tak Grimaldo byl výbornej, pak 2 sezóny normální, lehce lepší a proto taky nikam nešel, nestal za to a tuto sezónu zase dobrej. Tak uvidíme, pro mě Gaya je furt zajímavější hráč, ale nejspíš podepíše novou smlouvu.