Ronald Araujo má v súčasnosti platnú zmluvu do júna 2023. Rokovania o predĺžení vzájomnej spolupráce prebiehajú, no stopér odmietol úvodnú ponuku zo strany katalánskeho klubu.

Rokovania medzi agentom hráča a predstaviteľmi klubu prebehli aj počas uplynulého týždňa, ale prvotná ponuka od Barcelony bola hráčom veľmi rýchlo zmietnutá zo stola. Rokovania sú však priateľské a očakáva sa, že obe strany sa čoskoro opäť vrátia k rokovaciemu stolu.

Barcelona musí v každom prípade konať, pretože záujem o mladého stopéra je veľký. Predovšetkým Chelsea a Manchester United sa snažia zlákať Uruguajčana do svojich radov. Nakoľko patria medzi najbohatšie kluby na svete, Araujo by mohol počítať s lukratívnou finančnou ponukou, ktorý by Katalánci len ťažko vyrovnali.

Araujo sa medzičasom vypracoval na hráča základnej zostavy a postupne sa ukazuje, že môže byť oporou zadných radov FC Barcelona na dlhé roky. Okrem toho potvrdil, že je všestranným futbalistom, keď v prípade potreby vie zahrať aj na krajoch obrany.

Pre Barcelonu je predĺženie zmluvy s Araujom prioritou a to vzhľadom na jeho vek a potenciál ako aj na fakt, že obrana Barcelony je v posledných rokoch najslabším článkom mužstva. Araujo chce v metropole Katalánska zostať, ale zo strany Barcelony očakáva ponuku, ktorá bude adekvátne reflektovať jeho schopnosti a výkony na ihrisku.

zdroj: marca.com
foto: Fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2022-01-25 14:52:43
Kludne nech mu jebnu aj 8-10mega je to kraaal
2022-01-25 14:54:11
To jeho nasadenie je obdivuhodne, leaderský typ, nikdy nehadzat flintu do žita