Viacerí novinári v Španielsku tvrdia, že FC Barcelona sa dohodla na prestupe s obrancom Chelsea Cesarom Azpilicuetom. Transfer by sa mal uskutočniť počas letného prestupového obdobia.

32-ročný obranca sa mal pripojiť k Blaugranas na základe voľného transferu, pretože zmluva s Chelsea mu končí v júni. Univerzálny zadák podpíše zmluvu s Barcelonou na dve sezóny s možnosťou predĺženia o jeden ďalší rok.

Katalánci hľadajú nového pravého obrancu, keďže Sergiño Dest nedokázal presvedčiť Xaviho o svojich kvalitách. Dani Alves má na druhej strane už 38 rokov a zmluvu má platnú len do konca sezóny. Následne sa na základe výkonov rozhodne, či bude Brazílčan v klube pokračovať aj v nasledujúcom ročníku.

Preto sa Barcelona rozhodla podpísať Azpilicuetu, aby získala skúseného a overeného obrancu. V každom prípade platí, že ide o dočasné riešenie a to vzhľadom na vek obrancu Chelsea. Španielsky reprezentant však dokáže zahrať aj v strede obrany či na jej ľavej strane. V súčasnosti si však musíme počkať na oficiálne informácie, hoci novinári tvrdia, že transfer je dohodnutý.

zdroj: @xavicampos mundodeportivo.es
foto: Shutterstock

Diskusia

12 komentáre
8JK8 Premium
2022-01-25 21:52:50
Univerzálny zadák ? cítim oheň na Force ???
2022-01-25 21:54:54
Urcite lepsi ako Alves a Dest- a Dest sa moze zlepsovat.
Tazko bude Dani buduci rok pokracovat.