Sergiño Dest nedokázal presvedčiť Xaviho o svojich kvalitách, no pravý obranca FC Barcelona sa nehodlá vzdať len tak ľahko.

Reprezentant USA prestúpil do Barcelony na žiadosť vtedajšieho trénera FC Barcelona Ronalda Koemana a pod Holanďanom hrával pravidelne. To sa však rázne zmenilo po príchode Xaviho Hernándeza na konci roka 2021. V médiách sa následne začalo hovoriť o tom, že Barcelona chce Desta predať dokonca v januári, pretože sa nenachádza v plánoch súčasného trénera Blaugranas.

Športové riaditeľstvo FC Barcelona v každom prípade rozhodlo o tom, že mladý obranca nakoniec zostane na Camp Nou do konca sezóny. Katalánsky denník Sport informuje, že klub chce, aby zapracoval na svoje forme a na ihrisku ukázal svoj plný potenciál. Barcelona tak Destovi preukázala dôveru a teraz je na ťahu hráč, aby ukázal, čo v ňom je.

V prebiehajúcej sezóne odohral zatiaľ len 18 zápasov vo všetkých súťažiach a prihral na tri góly. Jeho forma nie je najlepšia aj vinou zranení. Zostáva veriť, že teraz, keď je Dest zdravotne v poriadku, začne hrávať na úrovni, ktorú od neho v Barcelone vyžadujú. Nedávno ho médiá spájali s odchodom do Chelsea či Bayernu Mníchov, no sám hráč trval na svojom zotrvaní v klube, aby mohol zabojovať o miesto v základe.

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

5 komentáre
2022-01-26 16:23:36
Deste tak pracuj a dokaz xavimu že na to máš!
2022-01-26 17:11:08
Obávám se, že další z hráčů co to těžce nedávají hlavou. V Ajaxu bez tlaku byl naprosto výborný. Tady je na hřišti, jak duchem nepřítomný, prázdný výraz, nekomunikuje, nedovolí si ani cokoliv na hřišti říct ke svým spoluhráčům. Prostě, jak zvíře zahnané do kouta.