Madridský denník Marca informuje, že včera sa konalo stretnutie medzi predstaviteľmi FC Barcelona a agentom Ousmane Dembélého. Na stretnutí bol prítomný aj Xavi a riešila sa budúcnosť francúzskeho krídelníka.

Bolo to prvýkrát, čo sa Xavi Hernández a Moussa Sissoko stretli osobne. Dembélého agent chcel zistiť, aký má Barcelona postoj voči hráči, nakoľko sa blížia posledné dni zimného prestupového obdobia. Xavi bol k Sissokovi veľmi úprimný a dal mu jasne najavo, že Barcelona chce, aby Dembélé zostal, o čom svedčia aj všetky doterajšie ponuky Barcelony na predĺženie zmluvy, ktoré však agenti hráča zaradom odmietali.

Akonáhle si katalánsky klub uvedomil, že krídelník nový kontrakt nepodpíše, rozhodol sa, že najlepšie bude, ak hráča predá ešte v januári a Xavi to Dembélého agentovi rázne zopakoval aj počas včerajšieho stretnutia. Sissoko teda dostal odpoveď na to, čo sa stane, ak jeho klient nepredĺži zmluvu a zároveň odmietne prestúpiť do iného klubu už v januári: "Ak neakceptuje ani jednu z týchto možností, za Barcelonu si viac nezahrá," povedal Xavi.

Čo však vlastne Dembélé chce? Sissoko počas stretnutia uviedol, že Dembélé chce pomôcť Barcelone a chce byť súčasťou projektu klubu, čoho dôkazom je prístup, ktorý ukazuje na tréningoch. Faktom totiž je, že Xavi je veľmi spokojný s výkonmi Francúza na tréningoch aj napriek tomu, že nad jeho budúcnosťou na Camp Nou visí veľký otáznik.

Do konca prestupového obdobia sa v každom prípade môže stať čokoľvek, ale najpravdepodobnejšie je, že Dembélé opustí Barcelonu ešte v januári. Záujem o jeho služby má rad klubov a určite aj PSG. V médiách sa objavila správa, že keď Moussa Sissoko odchádzal z letiska El Prat, v tej chvíli mu volal Leonardo, športový riaditeľ PSG.

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

5 komentáre
2022-01-26 21:19:53
Bodaj by odisiel do PSG. Alebo vlastne kamkolvek.
2022-01-26 21:45:16
Morata ofiko u nás. Tak snad to bude jen do konce sezony na hostovačku. Pak je to ok jinak ne.