Španielske médiá informujú, že Barcelona má len malé šance na získanie Alvara Moratu ešte počas januárového prestupového obdobia a kvôli tomu hľadá iné riešenie, ako posilniť ofenzívne rady prvého tímu. Katalánci už majú aj plán B a tým má byť Adama Traoré, ktorý bol Barcelone ponúknutý.

Traoré sa stal januárovým prestupovým cieľom Barcelony, aj keď sa nejedná o typického hrotového útočníka, ktorého Xaviho mužstvo potrebuje. Situáciu každopádne zmenili zranenia Ansu Fatiho a problémy s predĺžením zmluvy s Ousmane Dembélém a mužstvo tak potrebuje vystužiť aj krídla. Gerard Romero informoval, že Traoré bol ponúknutý Barcelone prostredníctvom jeho agenta Jorgeho Mendesa. Sport je názoru, že Barcelona chcela podpísať krídelníka až počas leta, ale Mendes navrhuje hosťovanie už teraz s tým, že Barcelona bude musieť kúpiť hráča po skončení sezóny na stálo. Samotný hráč v jednom zo svojich rozhovor pre rádio RAC1 nazval Barcelonu svojim domovom a posledné správy naznačujú, že už počas posledných Vianoc mal prejaviť túžbu po návrate do Barcelony.

Možný príchod Traorého je v každom prípade podmienený ďalším vývojom situácie s Ousmane Dembélém, pretože sa musí uvoľniť miesto v platovom limite. Doriešiť je zároveň potrebné aj cenu transferu. Katalánsky denník Sport uviedol, že Traoré má cenovku na úrovni 22 miliónov eur. Katalánci môžu túto sumu znížiť tak, že odsúhlasia predĺženie hosťovania Francisca Trincãa, alebo ho predajú na stálo. Katalánci majú v boji o Traorého konkurenciu, pretože Tottenham ponúka za hráča 20 miliónov eur. Traoré však čaká na Barcelonu.

V súčasnosti je v každom prípade reálnejší príchod Traorého, než transfer Moratu, ktorého si chce Juventus udržať v kádri. Stará Dáma zatiaľ oficiálne neuzatvorila prestup Dušana Vlahovića a vzhľadom na zranenie Chiesu nemôže oslabiť svoj útok. Atlético kladie Barcelone vysoké požiadavky a nechce, aby sa Morata sťahoval na Camp Nou len na hosťovanie.

zdroj: ESPN TV3
foto: Shutterstock

Diskusia

11 komentáre
2022-01-27 08:13:49
Líbí se mi, jak celej svět se směje, že se jde po Moratovi a Barca jen, moment, máme ještě horší hráče na seznamu. Koukejte na tohle prvotřídní gólové křídlo.
2022-01-27 08:16:31
Když už by si musel vybrat mezi Moratou nebo Traorem, tak už bych radši toho Traoreho. Lepší věk, super driblink a vůbec velmi energický hráč a zřejmě bude taky i levnější než Morata.