Sergiño Dest bol dlho označovaný za jedného z hlavných kandidátov na odchod z Barcelony. Novinár Gerard Romero na svojom kanáli Twitch informoval o potenciálnej výmene hráčov medzi Borussiou Dortmund a Barcelonou.

Barcelona chce znížiť výdavky na platy v prvom tíme a keďže Dest si doteraz nedokázal vybojovať miesto v zostave pod vedením Xaviho Hernándeza, klub preveruje možnosti na prestupovom trhu v snahe nájsť Američanovi nového zamestnávateľa. Zároveň uvažuje o podpise nového hráča na post pravého beka, aby táto pozícia nebola oslabená. Práve preto vznikla myšlienka výmeny hráčov s Borussiou Dortmund. Na Camp Nou by putoval Thomas Meunier, o ktorého majú Katalánci záujem. Romero tvrdí, že rokovania sú ešte len v úvodnej fáze a nie je jasné, aké budú podmienky obchodu a či k výmene nakoniec skutočne dôjde. Vylúčené nie je ani to, že kluby si budú môcť hráčov po sezóne odkúpiť.

Barcelona si však nemyslí, že Dest opustí klub do konca sezóny. 21-ročný hráč odmieta opustiť Blaugranas a chce pokračovať v kariére na Camp Nou. Neodradilo ho ani to, že v súčasnej sezóne hráva v slabšej forme a jeho rozvoj brzdia aj zranenia. Je tiež ťažké očakávať, že Borussia bude súhlasiť s odchodom Meuniera. Belgičan je v tejto sezóne dôležitým hráčom základnej zostavy Borussie Dortmund, v 24 zápasoch zaznamenal 2 góly a 5 asistencií. Pre zdravotné problémy vynechal len 6 zápasov. Dôležitým hráčom je aj v národnom tíme. Na druhej strane faktom je, že tento rok oslávi už 31 rokov.

zdroj: Gerard Romero sport.es mundodeportivo.es
foto: Shutterstock

Diskusia

12 komentáre
2022-01-27 09:21:33
Sklenený Dembélé má miesto v základe, nevydarený polrok Desta, kde hral viac krídla ako RB znamenajú, že má letieť.
2022-01-27 09:30:55
Jedna vec je, že Xavi neverí Destovi a chcú ho predať. Nesúhlasím s tým, ale dokážem to rešpektovať ak príde ešte ako tak normálna náhrada - Mazraoui, Azpilicueta, ale že ma prísť Meunier ? Noo to snáď nie ?‍♂️