Prezident La Ligy Javier Tebas poskytol rozhovor pre denník El Periódico, v ktorom sa okrem iného vyjadril k zmluve La Ligy s investičným fondom CVC, odchodu Ferrana Revertera z postu generálneho riaditeľa Barcelony či k projektu Superligy.

Javier Tebas bol v posledných týždňoch menej mediálne aktívny ako zvyčajne, no teraz poskytol rozhovor pre El Periódico. Prezident La Ligy sa medzitým zaoberal oveľa dôležitejšími záležitosťami v španielskom futbale a to predajom televíznych práv na sezóny 2022-26 alebo zmluvou s fondom CVC.

Ktorý z týchto dvoch procesov vám robil najväčšie starosti? Predaj televíznych práv alebo zmluva s CVC?

"Obe otázky, to je normálne. Boli to dve veľmi rozdielne otázky, no obe boli veľmi dôležité. Aj napriek tomu, že o záležitosti s CVC sme s klubmi podrobne hovorili, znepokojovali nás tlaky plynúce zvonku. Zasadnutie klubov bolo veľmi dôležité, najmä po informačnom zmätku, ktorý priniesol alternatívny projekt presadzovaný Realom Madrid. Na druhej strane bol neistý tender v prípade predaja televíznych práv. Pracovali sme už nejaký čas a vedeli sme, že model expandovania španielskeho futbalu sa môže zmeniť, ale nevedeli sme, či sa to stane alebo nie."

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

4 komentáre
8JK8 Premium
2022-02-21 18:20:13
Zaujímavé Tabas dlhodobo bojuje proti superlige no keď má povedať či je to mŕtvy projekt tak odpovie: Florentino nikdy neprehrava.... takže ako to je ?
2022-02-21 19:20:02
V žiadnej lige nedostáva prezident toľko mediálneho priestoru ako tento pán dosť často ide proti Realu aj Barce lebo nesúhlasia s pánom ktorému neverím ani jeho meno!