Dnešok ponúkol množstvo informácií, ktoré sa týkajú prestupových plánov FC Barcelona na najbližšie letné prestupové obdobie. Katalánci majú veľmi blízko k získaniu Andreasa Christensena, ale počas leta plánujú podpísať ďalších hráčov. Konkurenciu má dostať aj Marc-André ter Stegen. Barcelona si chce v tíme udržať veteránov a črtá sa problém s predĺžením spolupráce s Ronaldom Araujom.

Existuje náznak, že Barcelona sa o únik niektorých informácií do tlače postarala sama. V poslednom čase sa ich totiž objavilo naozaj veľké množstvo. Médiá svorne tvrdia, že prvou letnou posilou katalánskeho klubu sa stane Andreas Christensen. Dánsky obranca podpíše s Blaugranas zmluvu do roku 2027 a zarábať by mal približne 6,5 milióna eur ročne. Dnes sa malo konať stretnutie agentov hráča s predstaviteľmi FC Barcelona a na stretnutí mal byť prítomný aj samotný hráč prostredníctvom videohovoru. Všetky dokumenty majú byť podpísané zajtra. Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že otec obrancu chcel, aby zostal v Anglicku, ale samotný hráč túžil po prestupe na Camp Nou. Transfer by mal byť oficiálne oznámený už čoskoro. Nebude však jedinou letnou posilou Barcelony. Tá sa pokúsi získať minimálne štyroch nových hráčov.

Hlavným cieľom je top útočník

Prioritou je príchod Erlinga Hålanda, ale Barcelona si uvedomuje, že sa jej to nakoniec nemusí podariť, takže pracuje aj na alternatívach. Katalánsky denník Sport poukázal na Darwina Núñeza, Karima Adeyemiho, Patricka Schicka a Andrého Silvu. Podľa denník môžu odísť Martín Braithwaite a Memphis Depay a zotrvanie Luuka de Jonga v klube je prakticky vylúčené. Mundo Deportivo zas píše, že Barcelona vylúčila príchod Adeyemiho, pretože je to hráč s profilom skôr krídelníka. Javi Miguel z madridského denníka AS tvrdí, že Katalánci zamietli aj prestup Alexadra Isaka. Zdroje z prostredia klubu uviedli, že hoci je Isak dobrým útočníkom, Barcelona potrebuje hráča top úrovne.

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

3 komentáre
2022-03-08 20:03:54
Prečo si nemôžeme zobrať väčšiu pôžicku a nakúpiť všetko čo chýba alebo bude chýbať? Nech máme káder hotový. Veľa pozícií nám nechýba, ďalšie 2-3 prestupové nebude treba kúpiť nič.
2022-03-08 21:11:21
Najskôr by sa mali riešiť odchody nepotrebných hráčov a potom príchody nových hráčov. V kádri je viacej hráčov čo tu nemá čo robiť. Treba vyriešiť odchody Umtitiho, Legenta/Mingueza (ak príde Christensen), Sergio Roberto (aj keď tam stačí nepodpísať zmluvu), miesto v kádri nemá ani Puig (Nico, Gavi, Pedri sú mladší a lepší), v útoku by mal odísť minimálne De Jong a Braithwaite (na hrote vie zahrať ako Ferran tak aj Auba, v najhoršom aj Depay ak ostane). Ak príde kvalitný záložník tak by mal odísť už aj Busquets (bral by miesto niekomu s mladých ako je Gavi, Nico). Vyriešiť odchod Wagueho, Neta (keďže chce ísť preč a už nie je ani mladý).