Tréner Realu Madrid absolvoval tlačovú konferenciu pred zajtrajším El Clásicom na Bernabéu. Talian potvrdil absenciu Karima Benzemu, ale trvá na tom, že jeho mužstvo si vie poradiť aj bez Francúza.

Benzema

"Musíme zhodnotiť jeho budúcnosť, ale v tejto sezóne hral toľko, koľko bolo potrebné. Jeho absencia nemala na mužstvo doteraz vplyv. Karim je najlepším strelcom mužstva, góly strelil v mnohých zápasoch. Teraz sa opäť stalo, že sa zranil v 'správnej' chvíli. Máme dva týždne prestávku a keby by bol zdravý, išiel by na zraz reprezentácie. Teraz však zostane, zotaví sa a bude viac oddýchnutý."

El Clásico na Bernábeu po dvoch rokoch

"Posledné Clásico tu bolo nezabudnuteľné. Všetci máme tento večer v našich srdciach a pred očami. Fanúšikovia budú chcieť, aby sa to zopakovalo. Myslím si, že je to možné. Dáme zo seba všetko."

Bale a Hazard

"Som s nimi spokojný. Samozrejme, že takí hráči chcú hrať viac a zohrávať dôležitú úlohu. Zatiaľ som si vyberal iných hráčov. Zo športového hľadiska som spokojný, nikdy nevynechali tréning, vždy sú pripravení."

Nacho ako kapitán

"Je to hráč s najvyrovnanejším charakterom. Dobre pozná svoju pozíciu v tíme, pretože nezáleží na tom, či hrá alebo nie. Je vyrovnaný a schopný preukázať veľkú profesionalitu."

Dojmy

"Všetci sme stále v eufórii. Som spokojný a šťastný. Všetci ma rešpektujú, hoci hráči, ktorá nehrajú, viac trpia."

Štýl

"Štýl Realu musí stelesňovať kvality hráčov. Na to musia myslieť všetky tímy. Preto nič nevylučujem a snažím sa, aby sa hráči cítili dobre. Nebudem ich nútiť. Pre mňa futbal nie je len jeden štýl a jedna identita. Tu môžem robiť rôzne veci, pretože mužstvo má ohromnú kvalitu."

Výhra bez Benzemu

"Je možná. Samozrejme, že Karim je dôležitou súčasťou tímu, ale on zvyčajne dokončí prácu spoluhráčov. Musíme si túto prácu udržať a vpredu pohľadať iné riešenia."

Bale a záskok za Benzemu

"Je to jedna z možností. Máme aj Mariana, Jovića, hral som aj s Iscom či Rodrigom. Vyberiem najlepšiu možnosť na každý zápas."

Xavi

"Identita Barcelony sa nikdy nezmenila, mužstvo má jasný štýl. Xavi ho dobre stelesňuje, vedie sa mu veľmi dobre. Mužstvo sa veľmi zlepšilo a je v dobrej dynamike. Je to kompletné mužstvo, ktoré hrá veľmi dobre."

Dôsledky El Clásica

"Ak vyhráme, získame ďalšie tri body, čo by nás priblížilo k titulu. Ak remizujeme, získame bod a ak prehráme, tak nič. Nemôžeme si myslieť, že Barcelona už vypadla z boja o titul. Všetky tímu budú bojovať až do konca."

Plán

"Pokúsime sa zahrať čo najlepšie. Stretnutie bude mať veľa tvárí: obrana, nízke, vysoké postavenie... Hráme proti veľmi silnému súperovi."

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

5 komentáre
2022-03-19 16:25:58
Tak Madrid musí padnúť na domácej pôde ?
2022-03-19 16:35:06
Už dost dlouho jsme tu Mordorskou lůzu neporazili!!! Kdy jindy,než zítra??
Kde jsou ty časy kdy jsme si Mordor namazali na chleba za starouše Ernieho?? (Až na superpohár)
0:3, 5:1, 0:3 atd!!
Vamos