Dani Alves odohral včera zápas číslo 400 vo farbách Blaugranas, keď v koncovke zasiahol do El Clásica na Bernabéu. Brazílčan po skončení zápasu poskytol rozhovor pre BarçaTV.

Aký odkaz ste vyslali po tomto stretnutí?

"Je to veľmi jednoduché. Musíte si užívať tento tím a tento klub. Je to víťazstvo našich hráčov, štábu a celého klubu. Sme Barcelona v dobrom aj zlom. Tak sa píše história. Opäť raz sme zažili historický večer na štadióne rivala."

Ktorý zápas by si si vybral z tých odohraných na Bernabéu? 2:6, 0:4 z roku 2015 dnešné 0:4?

"Ťažko si vybrať. Vyhrať tu je vždy príjemné a každý moment je výnimočný. Od posledného víťazstva uplynulo veľa času a prelomenie tejto série je niečo výnimočné, takže si vyberám poslednú výhru. Treba žiť prítomnosťou, je to skvelý darček, skvelý večer."

V drese Barcelony si odohral 400 zápasov. Nedávno sa to zdalo nemožné.

"Myslím si, že táto výhra je najlepší darček, aký som mohol dostať. Vážim si rešpekt, ktorý cítim zo strany klubu a mojich spoluhráčov. Vrátil som sa a snažím sa im dať na známosť, kde sú a o čo sa tu hrá. Nejde len o futbal, ale o bránenie histórie a farieb, o spolupatričnosť. Mladí hráči to musia vedieť. Tí z nás, ktorí majú trochu viac skúseností, im to musia ukázať."

Tréner povedal, že získať titul bude ťažké. Môže to však byť začiatok novej Barcelony, ktorú všetci chceme?

"Samozrejme. Našou misiou je opäť získať identitu, ktorá nás doviedla na vrchol. Barcelona má špecifickú filozofiu hrania a bránenia. Myslím si, že dnes sa jasne ukázalo, že ak budeme robiť to, čo Barcelona zvykla robiť, prídu trofeje a víťazstvá, pretože takto ich klub dosiahol. Veľa snívame a sny nestoja nič. Dajme zo seba maximum a potom uvidíme, čo sa stane."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2022-03-21 09:53:03
Dani, ale choď ! Však Barcelona musí predsa hrať moderný futbal ako Liverpool či Bayern, to sa nedá predsa stále hrať Barcelonská hádzaná ...
Myslím, že kritikov umlčali a dúfam, že ešte všetkým vytrú zrak
2022-03-21 10:09:45
Vedel som že to vyhráme aj som to tu už písal proste cítil som to ale že až takto ich vytrieť? Tak to som fakt nečakal že to dáme že 4:0 ale chlapci to zobrali asi vážne a odovzdali tam svoje srdiečko na ihrisku a najviac vďačim Xavimu ani sa mi nesnívalo ešte v decembri že môžeme bojovať o druhé alebo nedaj bože prvé miesto ano napišem to ešte raz Xavi ty si ?
Vamos Barça❤️?