V najbližšiu nedeľu je na programe zhromaždenie socios compromisarios v súvislosti s hlasovaním o sponzorskej zmluve medzi Barcelonou a firmou Spotify. Detaily kontraktu sú dôverné, ale katalánsky denník Sport tvrdí, že získal prístup k tejto zmluve.

Obdobie spolupráce je rozdelené na body. V prvom z nich, ktorý je 4-ročný, ide o prednú stranu dresov mužského a ženského futbalového mužstva. Barcelona za to dostane 57,5 milióna eur + 2,5 milióna eur v bonusoch, ktoré sa dajú ľahko dosiahnuť. Počas štyroch rokov ide o sumu 240 miliónov eur. Druhý bod platí na tri roky a Katalánci zarobia 5 miliónov eur za to, že firma Spotify bude mať reklamu na tréningových dresoch ženského a mužského futbalového tímu. Celkovo ide o 15 miliónov eur.

V prípade práv na názov Camp Nou hovoríme tiež o dvoch bodoch. Prvý z nich je platný na 4 roky, počas ktorých budú prebiehať práce na štadióne. Barcelona počas tohto obdobia zarobí 5 miliónov eur ročne, teda 20 miliónov dovedna. Neskôr sa suma zvýši na 20 miliónov eur ročne na ďalších 8 sezón. Blaugranas môžu zarobiť dokopy 180 miliónov eur. Barcelona môže od Spotify na základe týchto podmienok v zmluve získať celkovo až 435 miliónov eur.

Suma môže narásť až na 960 miliónov eur za predpokladu, ak sa Spotify rozhodne predĺžiť spoluprácu s Barcelonou na 12 rokov aj v prípade sponzoringu na dresoch, teda počas celého obdobia trvania zmluvy na práva na názov Camp Nou. Sport zároveň dodáva, že spoločnosť nemá právo na to, aby mohla reklamný priestor predať inému subjektu. Katalánci okrem toho zháňajú sponzora na rukáv na dresoch prvého tímu, od ktorého očakávajú 10-15 miliónov eur za sezónu. Joan Laporta povedal, že klub už dostal šesť ponúk.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2022-04-01 18:11:47
Takže reálne dostaneme za to že bude Spotify na prednej strane dresov 60 mega.

Ak sme naozaj dostali ponuku od crypto.com na 70+20M v bonusoch tak sme blázni.
Ospravdlnovať to tým že krypto svet je nedôveryhodný a pritom sami mať vlastný token je trochu mimo.

Dúfam že aspoň tu ponuku od Polkadot na cca 20mega ročne čo sa týka rukávov príjmeme. Teda ak nebude vyššia ponuka.
Samozrejme za predpokladu že sú to relevantné informácie.
2022-04-01 18:42:03
Znova a zase, bída.