Ferran Torres absolvoval tlačovú konferenciu pred zajtrajším zápasom štvrťfinále Európskej ligy proti Eintrachtu Frankfurt, na ktorej odpovedal na otázky novinárov.

[Barça TV] Aká panuje atmosféra v šatni?

"Mužstvo je veľmi motivované a zajtrajší zápas je veľmi dôležitý. Na tento štadión prichádzame po prvýkrát. Sme veľmi nadšení a chceme vyhrať."

[Marta Ramon, RAC1] V akej etape adaptácie sa nachádzaš?

"Pokiaľ ide o moju adaptáciu, Xavi bol veľmi dôležitý. Chvíľu mi trvalo, kým som sa dostal do 100% kondície, ale teraz som v dobrej forme. Mám dobré čísla a to pomáha mužstvu. To je najdôležitejšie."

[Catalunya Radio] Si útočník, ale okrem strieľania gólov dávaš tímu aj veľa iného. Nestrieľaš 30-40 gólov za sezónu. Myslíš si, že sa to časom môže stať problémom?

"My, hráči v útoku, musíme strieľať góly, ale to nie je moja jediná funkcia. Musím participovať na hre a asistovať. Som skôr krídelník, než útočník. Pokiaľ sa mi podarí využívať príležitosti, tak o to lepšie pre mňa a pre mužstvo."

[Adria Albets, Cadena SER] Vieme, že Pedri je tvoj dobrý kamarát, ale prekvapila aj teba úroveň, akú prezentuje? Ako ďaleko môže zájsť?

"Nás to neprekvapuje, pretože s ním trénujeme. Jeho hra je potešením pre oko. Prekvapuje ma to, ako dobré hrá a s akou pokorou to berie. Myslím si, že je to hráč, ktorý vyznačí éru. Už teraz je jedným z najlepších hráčov na svete."

[Bild] V Nemecku si známy kvôli hetriku, ktorý si strelil Nemecku pri výhre Španielska 6:0. Ako sa cítiš, keď prilietaš do Nemecka a čo si myslíš o žrebe základných skupín na šampionát v Katare?

"Bude to výnimočný zápas, ktorý musíme vyhrať. Eintracht Frankfurt bude silným súperom. Musíme ukázať našu hru."

[Francesc Latorre, TV3] Aké sú podľa teba tri najväčšie Xaviho prednosti...?

"DNA, vodcovstvo a pokora. Od prvého dňa nám dôveroval. Nevyvíjal na nás žiadny tlak a sme mu za to vďační. Pre klub to bola veľká zmena."

[German García, Radio Nacional] Čo viete o súperovi? Ktorý zápas Eintrachtu ste analyzovali?

"Je to veľmi fyzické mužstvo, ktoré je v dobrej forme. Aj my sme v dobrom momente a musíme hrať svoju hru. Tréner nám poskytne 3-4 taktické riešenia, my sa im prispôsobíme."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Aké nebezpečenstvo číha na mužstvo v tak dobrej forme?

"Myslím si, že na nás nečíha žiadne nebezpečenstvo. Riadime sa pokynmi trénera, ktorý toho ako hráč veľa zažil. Na každý zápas sa musíme sústrediť osobitne. Ak príde prehra, ľudia náhle prestanú súhlasiť s tým, ako hráme. Ku každému zápasu musíme pristupovať s veľkou túžbou, pracovitosťou a pokorou, aby sme vyhrávali a natiahli dobrú sériu."

[Helena Condis, Cadena COPE] Čo by si povedal Dembélému, aby zostal v Barcelone?

"Pre mňa je to hráč, ktorý robí ohromný rozdiel. Mohol by byť jedným z najlepších na svete. Nachádza sa v klube, ktorý je pre neho veľmi vhodný. Rozhodnutie je na ňom. Ja by som ho aj uniesol, len aby zostal (smiech)."

[Mundo Deportivo] Si nadšený z možnosti získať európsky pohár v prvej sezóne vo farbách Barcelony?

"Áno, Barcelona je klubom, ktorý musí bojovať o všetky tituly. Zajtrajší zápas je prvým krokom k získaniu titulu. Urobíme všetko, aby sme to dosiahli."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2022-04-06 21:02:13
Sympatická vyjádření
2022-04-06 21:39:31
Jestli Laporta sleduje Chelsea tak snad okamžitě stahuje tu nabídku na Christensena, to je absolutní parodie. TO je jak kdyby Modráci hrálo o jednoho míň.