Pierre-Emerick Aubameyang a Luuk de Jong sa v zápase proti Levante dokázali zapísať na listinu strelcov, čím mužstvu pomohli k zisku troch bodov. Obaja útočníci majú pôsobivé strelecké štatistiky v tejto sezóne. Barcelona je okrem toho najlepším tímom v La Lige z pohľadu gólov strelených hlavou.

Aubameyang počas víkendového zápasu neodohral najlepší zápas, ale napriek tomu sa mu podarilo skórovať. Týmto gólom po centri Ousmane Dembélého vyrovnával skóre zápasu. Pre Gabončana je to už desiaty presný zásah v drese Blaugranas, vďaka čomu sa vyrovnal Memphisovi Depayovi, najlepšiemu strelcovi tímu v prebiehajúcom ročníku. Pritom v klube je len od januára. Auba dokáže streliť gól každých 97 minút a ešte lepšie to vyzerá v La Lige, keď gól strelí každých 76,1 minúty. Začiatok kariéry tohto útočníka v Španielsku je naozaj výborný. Posledným hráčom, ktorý strelil 8 gólov vo svojich prvých 9 ligových zápasoch v Španielsku, bol Christian Vieri v roku 1997.

Na trávniku sa v koncovke stretnutia objavil aj Luuk de Jong a Barcelone vystrieľal plný bodový zisk. Holanďan pretavil výborný center Jordiho Albu v gól. Pre 31-ročného hráča to bol už siedmy gól v tejto sezóne, pričom gól zaznamená v priemere každých 122 minút. Nebyť slabšej prvej časti sezóny, jeho štatistiky by boli oveľa pôsobivejšie. De Jongovi sa v posledných mesiacoch nedá nič vytknúť. Jeho góly v zápasoch proti Malorke a Levante zabezpečili tímu po tri body. Presné zásahy do siete Granady a Espanyolu zabezpečili Barcelone aspoň bod za remízu. Posledné tri góly strelil v priebehu 20-minútového pobytu na ihrisku. V tejto sezóne La Ligy strelí gól každých 96 minút a ak berieme do úvahy len štatistiky z tohto kalendárneho roku, tak De Jong strelí gól každých 51 minút.

Luuk de Jong veľkou mierou prispieva k tomu, že Barcelona strieľa oveľa viac gólov hlavou. Katalánci v tejto sezóne zaznamenali už 15 takýchto presných zásahov, čo je najlepší výsledok v La Lige. Katalánci v 21. storočí len v sezóne 2014/2015 strelili týmto spôsobom viac gólov (16). De Jong má na svedomí 5 gólových hlavičiek. V predchádzajúcich sezónach sa podobnou štatistikou mohli pochváliť už len hráči ako  Luis Suárez (2015/2016), Leo Messi (2014/2015) a Patrick Kluivert (2002/2003).

zdroj: as.com mundodeportivo.es cadena cope
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-04-12 10:12:42
Ked bude mat aj Ferran taku efektivitu tak vyhrame aj ligu majstrov :)
2022-04-12 12:48:18
Obaja su mi sympaticky tym,ze sa nehadzu o zem,nemavaju rukami,nekecaju s rozhodcami, nesimuluju - proste si hraju svoje.