Nie je to tak dávno, čo Barcelona bola vychvaľovaná za viditeľné zlepšenie hry v defenzíve. Posledné zápasy však Kataláncom v tomto smere opäť nevychádzajú. Problémom sú aj absencie v kádri prvého tímu.

Barcelona v poslednom zápase proti Cádizu inkasovala jeden gól, ale v skutočnosti mohla oveľa viac, pretože Katalánci pred vlastnou bránkou umožnili súperovi priveľa. Stopérska dvojica Éric García - Clement Lenglet nie je zárukou kvality a ich apatický postoj pri gólovej akcii Cádizu bol nakoniec rozhodujúci pre konečný výsledok stretnutia. Madridský denník AS poukázal na skutočnosť, že Francúz v zápase proti Cádizu nevyhral ani jeden súboj na zemi a za zmienku stojí aj to, že v zápase proti Levante zapríčinil pokutový kop. García na druhej strane zapríčinil penaltu v zápase proti Eintrachtu.

Katalánci v posledných 4 zápasoch inkasovali až 7 gólov, kvôli čomu prišli o šancu získať akúkoľvek trofej v tejto sezóne. Blaugranas nie sú efektívni v získavaní lopty, najmä v presingu. Hrajú rovnako ako pred časom. Určite si spomíname na niekoľko skvelých týždňov, kedy Xaviho zverenci inkasovali gól len zriedkavo. Výhry nad Athletic, Realom Madrid či Sevillou to potvrdzujú. Barcelonu toho trápi samozrejme oveľa viac, ale obrana stojí na hlinených nohách a to je veľký problém, pretože to zhoršuje situáciu celého tímu.

V tejto súvislosti je dobrou správou návrat Ronalda Arauja a Gerarda Piquého na zápas proti Realu Sociedad. Madridský denník AS uviedol, že Piqué sa cíti dobre a už nepociťuje bolesti. Xavi by mal otestovať Piquého na dnešnom tréningu a zrejme sa zajtra pripojí k Uruguajčanovi, ktorý si už odpykal trest za 5 žltých kariet.

Táto stopérska dvojica sa v obrane Barcelony predstavila naposledy v zápase proti FC Sevilla, ktorý sa Blaugranas vydaril. Niektorí poukazujú na to, že séria zlých zápasoch Barcelony súvisí s absenciou Piquého. Ofenzívny potenciál zas môže vylepšiť návrat Ansu Fatiho, ktorý by mohol prvé minúty odohrať už v stretnutí proti Rayo. Doktor Cugat je názoru, že krídelník sa nakoniec dostane do takej formy ako pred zranením.

zdroj: sport.es as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-04-20 10:11:29
Nad Garcia bych ještě úplně nelamal hůl, ale musí k sobě mít někoho dobrého. Lenglet? To už je snad jasný pár let, že je totálně marný a přitahuje prusery.
2022-04-20 10:30:14
pique chyba velmi, mohol by kupit namiesto seba niekoho, prachov ma dost:)