Všetko nasvedčovalo tomu, že dobrodružstvo Sergiho Roberta v Barcelone sa končí. Médiá však informujú, že Barcelona sa s hráčom nakoniec dokázala dohodnúť na predĺžení spolupráce o jeden ďalší rok. Katalánsky denník Sport uviedol 5 hlavných dôvodov tohto nečakaného zvratu.

Športové riaditeľstvo FC Barcelona bolo v otázke budúcnosti odchovanca La Masie rozdelené. Jedno zo stretnutí predstaviteľov klubu a zástupcov Sergiho Roberta prebehlo pred Vianocami, ale vtedy dohoda nebola dosiahnutá kvôli veľkým nezhodám vo finančnej otázke. Rokovania boli neskôr na dlhé mesiace pozastavené a obnovené boli len nedávno. Aj keď sa spočiatku zdalo, že rozhovory nepovedú k ničomu, v posledných dňoch nastal prekvapivý zvrat. Roberto zrejme v Barcelone zostane. Prečo však nastal takýto nečakaný vývoj?

Žiadosť zo strany Xaviho Hernándeza

Je to hlavný dôvod, prečo Sergi Roberto zostane v Barcelone ešte v jednej nasledujúcej sezóne. Xavi ho chce mať vo svojom športovom projekte a dôveruje mu. Záložník podstúpil operáciu v decembri, keď mu lekári operovali poranený sval na pravej nohe a odvtedy nemohol hrať. Teraz je už vo finálnej fáze rehabilitácie a čaká sa na jeho návrat na trávniky. Tréner Barcelony s ním však počíta až na začiatku budúcej sezóny.

Absencia zaujímavých ponúk

Sergi Roberto v skutočnosti nemal žiadnu ponuku, ktorá by ho zaujala. Ocitol sa v hľadáčiku Atlética Madrid, no na Wanda Metropolitano nebol považovaný za prioritu. Sergi Roberto chcel vždy v prvom rade zostať v Barcelone a keďže Katalánci za neho nedostali žiadnu zaujímavú ponuku, chceli s ním najmä predlžiť spoluprácu, aby po sezóne neodišiel zadarmo.

Výrazné zníženie platu

Toto je nevyhnutná podmienka pre pokračovanie v spolupráci. Sergi Roberto nesúhlasil so znížením mzdy, ktoré klub ponúkol celému mužstvu, čo znamenalo, že jeho aktuálny plat patril medzi najvyššie v kádri. Vďaka novej zmluve záložník z Reus súhlasil so znížením príjmu o 50%.

Len jedna sezóna

Zmluva s Robertom bude predĺžená len na jednu sezónu. Klub je názoru, že ide o operáciu s minimálnym rizikom. Barcelona je presvedčená, že Sergi Roberto bude po návrate z operáciu plne zdravotne v poriadku a bude môcť hrať na 100 % svojich možností.

Chýba pravý obranca

Barcelona nemá v kádri pravého obrancu, ktorý by bol jasnou voľbou do základnej zostavy. Po príchode Daniho Alvesa do Barcelony sa zdalo, že táto otázka je na nejaký čas vyriešená, ale po pár mesiacoch je jasné, že také jednoduché to nebude. Budúcnosť Alvesa je otázna, podobne ako v prípade Desta a Minguezu - sú to ďalší adepti na pozíciu pravého beka. A keďže je otázne aj to, či Katalánci budú schopní podpísať Mazraouiho alebo Azpilicuetu, vedenie klubu považuje Sergiho Roberta za možnosť na pokrytie tejto pozície.

zdroj: sport.es
foto: Shutterstock

Diskusia

7 komentáre
2022-04-27 12:29:23
Uplne zbytočné! Hráč ktorý nemá miesto ani na lavičke a zbytočne zaberá miesto mladým perspektívnym hráčom.
Nezaslúži si ani tých €4,3M. Tento hráč tu nemal byť už velmi dávno a to že sa stal kapitánom s jeho osobnostným profilom považujem za frašku!
Ako keby nestačilo že tu mal roky jeden z najväčších platov , skoro isté miesto v základnej zostave a free kapitánsku pásku ktorú dostal pred takými hrčámi ako Ter Stegen či Rakitič.

Nech mi nikto nehovorí že je náhoda že pri doterajšom odúvaní na malý plat nezmenil názor len vdaka tomu že onho normálne kluby nemali reálny zaujem.

Xavi ma tiež sklamal, pretože tu jednoznačne zvíťazil sentiment pred rozumom a budúcnostou.

Totálna fraška!
Revive Premium
2022-04-27 12:32:40
"Absencia zaujímavých ponúk" ale to nie je problém Barcelony ale Roberta :D Barca nemôže za to, že Roberto nie je dosť dobrý hráč na top kluby. A necháme si ho na jednu sezónu po ktorej aj tak odíde zadarmo ale teraz cez leto ho nechceli nechať odísť zadarmo :D Plus si predstavujem situáciu, kedy predáme Desta, predĺžime zmluvu Alvesovi a na budúcu sezónu nám na pravej obrane ostane Alves a Roberto. Geniálne ťahy vedenia, to musím uznať. Plus ak vážne Xavi dôveruje Robertovi vo svojom projekte, tak potom neviem čo si o Xavim myslieť. Jeden z dôvodov, prečo som nechcel aby sa Xavi stal trénerom Barcy v tejto sezóne bol ten, že svojich kamarátov nechá hrať neustále.