Sergi Roberto vynechal včerajší tréning prvého tímu FC Barcelona, čo okamžite vyvolalo pochybnosti o jeho zdravotnom stave. Katalánske médiá dnes upresnili, že záložník utrpel ďalšie zranenie a v tejto sezóne si už nezahrá.

Odchovanec La Masie sa mal vrátiť na trávniky v zápase proti Malorke po dlhých mesiacoch rekonvalescencie po operácii stehenného svalu, ale zdravotné problémy mu v tom zabránili. Katalánsky denník Sport informoval, že Roberto utrpel ďalšie zranenie a v tejto sezóne sa už na trávniky nevráti. Mundo Deportivo tvrdí, že záložník si oddýchne od futbalu na ďalších 5-6 týždňov. Naposledy pritom zasiahol do zápasu ešte 27. októbra. Madridský denník AS uviedol, že Robertovi sa obnovilo posledné zranenie.

Sport v každom prípade píše, že obnovenie kontraktu s hráčom nie je ohrozené ani po tomto zranení. Mundo Deportivo má rovnaký názor, pretože zmluvu s Robertom chcú podpísať ako Xavi, tak aj Joan Laporta. Odchovanec mal súhlasiť so znížením platu takmer o 60% v porovnaní so súčasným zárobkom. Novinár Matteo Moretto uviedol, že Roberto má predĺžiť zmluvu počas nasledujúceho týždňa.

V každom prípade je otázne, v akej forme sa univerzálny futbalista vráti do hry. Okrem toho toto zranenie limituje aj Xaviho Hernándeza, pretože tréner Barcelony bude mať do konca sezóny na post pravého beka k dispozícii len Daniho Alvesa a Oscara Minguezu.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
jirkam Premium
2022-04-28 12:01:18
Dest?
2022-04-28 12:02:09
Dufam ze uz ani Xavi nerozmysla nad predlzovanim zmluvy tohto “UNIVERZALA”