Mesto Barcelona povolilo katalánskemu klubu práce na projekte Espai Barça. Realizácia projektu môže začať už po skončení tejto sezóny. FC Barcelona odohrá sezónu 2023/24 na olympijskom štadióne Montjuïc a v sezóne 2024/25 sa vráti na Camp Nou, kde bude pre divákov k dispozícii 50% kapacity štadióna. Práce majú byť ukončené v sezóne 2025/26.

Starostka Barcelony Ada Colau a prezident FC Barcelona Joan Laporta sa včera zúčastnili tlačovej konferencie na Úrade mesta Barcelony po tom, ako Komisia mestskej rady schválila licenciu na prestavbu Camp Nou. Na tlačovke boli prítomní aj:

- Janet Sanz | námestníčka starostky pre ekológiu, mestské plánovanie, infraštruktúru a mobilitu
- Jaume Collboni | námestník starostky pre ekonomiku, zamestnanosť, konkurencieschopnosť a financie
- Elena Fort  | viceprezidentka FC Barcelona pre inštitucionálne záležitosti
- Jordi Llauradó | riaditeľ Espai Barça

Riadiaci výbor mesta Barcelona definitívne schválil stavebné povolenie pre projekt Espai Barça. Na základe toho povolenia sa stavebné práce môžu začať už v júni po skončení prebiehajúceho ročníka. Prvotným cieľom bude rekonštrukcia prvej a druhej tribúny, technologickej zóny, okolia štadióna a vonkajšej urbanizácie. Práce na Camp Nou budú pozostávať z demolácie dodatočnej konštrukcie tribúny Gol Sur, na ktorej sa okrem iného nachádzalo aj Zdravotnícke centrum. Taktiež sa zrenovuje, vylepší a dokončí vysielací systém.

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

2 komentáre
2022-04-29 11:06:41
Aleluja. Tak snáď sa konečne dočkáme aj nejakých reálnych činov na Espai Barca a nebude to len na papieri.
Marian Premium
2022-04-29 15:05:19
Je dosť pravdepodobné, že zvýšené ceny za stavebný materiál len tak rýchlo neklesnú a 1,5 mld nebude stačiť.