Médiá dnes priniesli informácie o tom, že Barcelona sa pokúša o príchod Marcosa Alonsa z Chelsea. Šance sú vraj veľké. Alonso má posilniť post ľavého beka Blaugranas.

Fabrizio Romano uviedol, že Barcelona pracuje na prestupe Marcosa Alonsa. Španiel je však na prestupovom zozname Blaugranas jedným z troch či štyroch hráčov, ktorí by mohli posilniť post pravého beka na Camp Nou. Katalánsky denník Mundo Deportivo s odvolaním sa na zdroje z prostredia klubu tvrdí, že všetko je otvorené.

Marcos Alonso (31) v nedávnom rozhovore priznal, že by v nadchádzajúcej sezóne rád zmenil prostredie: "Mám zmluvu a zatiaľ som stále v Chelsea. Som šťastný, aj keď do Španielska by som sa vždy rád vrátil. To je to, čo môžem v tejto chvíli povedať." Marcos Alonso má zmluvu s Chelsea do 30. júna 2023. Jeho trhová hodnota je 15 miliónov eur. V aktuálnej sezóne odohral Španiel 3190 minút v 41 zápasoch. Strelil štyri góly a prihral na ďalších 5 gólov, čo svedčí o jeho ofenzívnych chúťkach.

Barcelona v každom prípade pracuje na niekoľkých ďalších posilách na tento post. V hre sú mená ako José Luis Gayà z Valencie, ktorý však už povedal, že chce zostať na Mestalle, Alejandro Grimaldo z Benfiky, no v klube nie sú v prípade tohto hráča jednotní. Ďalšou možnosťou je Angeliño z RB Lipsko, ktorý je však príliš drahý. Hovorí sa aj o Javim Galánovi z Celty Vigo, s ktorým sa klub už skontaktoval. Športovej redakcii Barcelony sa pozdáva Sergio Reguilón z Tottenhamu. Barcelona si bude musieť vybrať jedného z týchto hráčov, aby počas leta posilnila post ľavého beka.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es twitter
foto: Shutterstock

Diskusia

3 komentáre
2022-05-01 16:53:40
Christensen, Alonso prečo ideme po najslabších hráčoch chelsea?
Ako sa tak máme posunúť vpred?
2022-05-01 17:47:43
Máme problémy v defenzíve a privedieme Alonsa, ktorý ledva môže hrať v 352 a nie to v štvorčlennej obrane.