FC Barcelona a Sergi Roberto sa dohodli na detailoch novej zmluvy, ktorá bola v podstate odsúhlasená už pred pár dňami. Jediné, čo je potrebné urobiť, je naformulovať presné znenie kontraktu a podpísať predĺženie spolupráce.

V súčasnosti už čakáme len na oficiálne potvrdenie toho, že Sergi Roberto bude hráčom FC Barcelona aj v nasledujúcej sezóne, teda do júna 2023. Zmluva, ktorá platila do konca tejto sezóny, bude predĺžená o jeden ďalší rok. Rokovania boli v každom prípade dlhé a komplikované, pritom sa neraz zdalo, že obe strany nakoniec k dohode ani nedospejú. V decembri zas médiá tvrdili, že Sergi Roberto sa s klubom dohodne na novej zmluve na dva roky, ale stal sa opak a rokovania boli na dlhší čas prerušené.

Obnovené boli až pred niekoľkými týždňami, ale klub zmenil svoj prístup a záložníkovi ponúkol iné podmienky, ktoré boli citeľne horšie. Roberto mal na stole predĺženie zmluvy už len o rok a okrem toho musel súhlasiť so znížením platu až o 50%. Odchovanec La Masie v každom prípade na podmienky zo strany Kataláncov prikývol, nakoľko jeho prioritou bolo zostať na Camp Nou. A to aj napriek záujmu takých klubov ako Atlético Madrid.

Jedným z kľúčových faktorov, prečo Roberto nakoniec zostane v klube, je Xavi Hernández, ktorý ho chce mať vo svojom projekte, hoci v súčasnosti nie je vôbec jasné, akú úlohu bude tento univerzál zohrávať v tíme v budúcej sezóne. Určite nebude patriť medzi hráčov základnej zostavy, ani na pravej strane obrany a ani v zálohe. Svoje miesto si bude musieť vybojovať. Aj to je dôvod, prečo klub trval na tom, aby si výrazne znížil mzdu.

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

7 komentáre
2022-05-05 09:56:49
A v čem nám jako pomůže? Roberto už dávno padl mezi těžký průměr a já myslel že přeci jenom chceme kvalitnější hráče.
2022-05-05 10:13:49
Potápame sa

Prečo sa mi zo slova univerzál vždy otvára nožík vo vrecku?