Už niekoľko posledných dní sa nahlas hovorí o situácii Frenkieho de Jonga, nad ktorého budúcnosťou na Camp Nou visí otáznik. Katalánsky denník Mundo Deportivo v každom prípade tvrdí niečo iné a nemá obavy o De Jonga aj napriek tomu, že na Camp Nou môžu prísť iní záložníci.

Mundo Deportivo verí, že Carlos Soler a Ruben Neves neposilnia Barcelonu za tým účelom, aby nahradili Frenkieho de Jonga. Obaja záložníci sú pritom spájaní s príchodom na Camp Nou. Tieto informácie potvrdzuje aj Mundo Deportivo, hoci Portugalčan je s cenovkou 60-70 miliónov eur pre Barcelonu pridrahý. Soler je na druhej strane hráč, ktorý nemá v Barcelone nahradiť nikoho. Jeho úlohou bude zvýšiť konkurenciu v tíme. Barcelona sleduje situáciu reprezentanta Španielska a prebehli aj nejaké kontakty s jeho predstaviteľmi. Rovnako sa neočakáva, že De Jonga by mal nahradiť Franck Kessie a o svoje miesto v zostave bude musieť zabojovať. Barcelona vníma Kessieho ako príležitosť na prestupovom trhu a profilovo sa podobá na Seydou Keitu. Mundo Deportivo okrem toho informoval, že Xavi by chcel mať v kádri aj Bernarda Silvu.

The Times na druhej strane priniesol informáciu, že veľký záujem o De Jonga má Manchester City, najmä ak z klubu odchádza Fernandinho a kontrakt Gündoğana je platný len do 2023. Madridský denník AS zdôrazňuje, že Barcelona o tomto záujme vie a v prípade ponuky na úrovni 70 miliónov eur by bola ochotná hráča predať. AS však dodáva, že De Jonga rozčuľujú správy médií o jeho budúcnosti a neustále špekulácie v médiách.

zdroj: mundodeportivo.es as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2022-05-09 20:10:50
Prečo nejdeme po Bubacarovi Kamarovi z Marseille, ktorému v lete končí zmluva, a je to šestka?
2022-05-09 21:43:01
Blbost, pridu obaja.. Nasa zostava buducu sezonu:

B: MAtS, Oblak, Peňa
PO: Alves, Dest, Roberto, Alexander-Arnold
SO: Pique, Araujo, Garcia, Christensen, Koulibaly, Sule, Romagnoli, Lenglet, Umtiti, Pau Torres
LO: Alba, Grimaldo, Angelino, Alba
DZ: Busquets, Neves, Nico
SZ: De Jong, Pedri, Gavi, Puig, Soler, Kessie, Kroos, Wijnaldum, Pjanič
LK: Depay, Fati, Ferran
PK: Dembele, Trincao, Raphinha, Salah, Messi
ST: Aubameyang, Lautaro, Suarez, Lewandowski