Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že Barcelona má záujem získať Sadia Maneho, ktorému sa v Liverpoole končí zmluva už o jeden rok.

Barcelona chce posilniť svoj útok o elitného útočníka, čo vzhľadom na finančnú situáciu na Camp Nou nie je vôbec jednoduché. Prioritou Laportu bol Erling Håland, ktorý nakoniec prestúpi do Manchestru City. Barcelona mala záujem aj o Mohameda Salada či Roberta Lewandowskeho, ale v prípade Egypťana sú problémom jeho privysoké finančné požiadavky a príchod Poliaka bude náročný vzhľadom na neochotu Bayernu rokovať. Mundo Deportivo tvrdí, že Katalánci preto sledujú aj Sadia Maneho.

Kontrakt Senegalčana je platný už len jeden rok a hráč je naďalej považovaný za reálnu možnosť na posilnenie ofenzívy. Denník si myslí, že Mane by chcel prestúpiť do La Ligy, konkrétne do Barcelony, pretože verí, že v drese Blaugranas bude mať šancu vybojovať Zlatú loptu. Jeho najlepším umiestnením v ankete Zlatá lopta je štvrté miesto z roku 2019. Hráč predpokladá, že hra na Camp Nou zvýši hodnotu jeho individuálnych úspechov. V tejto sezóne 30-ročný hráč zaznamenal 21 gólov a štyri asistencie v 47 zápasoch.

Liverpool na druhej strane čaká to, že na platy minie množstvo peňazí, nakoľko v roku 2023 končí zmluva nielen Manemu, ale aj Salahovi, Robertovi Firminhovi a Nabymu Keitovi. Existuje možnosť, že jeden z týchto hráčov by mohol odísť, najmä vďaka skvelým výkonom Luisa Díaza, ktorý je považovaný predovšetkým za skvelú náhradu práve Maneho. Sky Sports v každom prípade uviedol, že o Maneho má veľký záujem aj Bayern Mníchov a športový riaditeľ klubu Hasan Salihamidzić sa mal nedávno stretnúť s predstaviteľom hráča. Očakáva sa, že plat Maneho bude nižší ako 20 miliónov eur a že Liverpool bude počas leta ochotný rokovať o predaji.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: Shutterstock

Diskusia

7 komentáre
2022-05-10 10:25:54
Keby mal o pár rokov menej tak áno ale neviem ci 30r je dobra investícia do budúcna
2022-05-10 10:36:31
Už sa tu popísali doslova romány, kto resp. koho Barca sleduje a chce ho dostať do Barce. A nakoniec prišiel Traoré na hosťovanie, Aubamayang a Torres a nikto iný. Je to ako "Rozprávky starej matere"!