Tréner FC Barcelona zhodnotil víťazstvo nad Celtou Vigo po pozápasovej tlačovej konferencii, na ktorej odpovedal na otázky novinárov.

[Ricard Torquemada, Barça TV] Aký bol tvoj zámer v prvom polčase?

"Chceli sme vyskúšať hru v rozostavení 3-4-3 kvôli spôsobu, akým hrala Celta. To nám nevyšlo najlepšie, mužstvo sa necítilo dobre, preto sme sa vrátili k rozostaveniu 4-3-3 a Jordi Alba sa vrátil na svoju pozíciu. Nehrali sme dobre, ale aj napriek tomu sa nám podarilo streliť dva góly do polčasu. V druhom polčase sme naďalej hlúpo strácali lopty, zápas sa zmenil po červenej karte pre súpera."

[Marta Ramón, RAC1] Ronald Araujo utrpel otras mozgu a noc strávi v nemocnici. Ako ste prežívali tie ťažké chvíle, keď bola na ihrisku záchranka?

"Báli sme sa, že sa mohlo stať niečo vážne. Doktor nám povedal, že Ronald bol pri vedomí a žiadne nebezpečenstvo nehrozí. Ak bude všetko dobre, onedlho sa vráti domov."

[Adria Albets, Cadena SER] Ousmane Dembélé má na konte už 14 asistencií, no iba jeden gól. Považuješ ho za nenahraditeľného hráča?

"Veľakrát som povedal, že Ousmane je hráč, ktorý robí rozdiel. Rozhodujúce sú nielen góly, ale aj asistencie, dobrá obrana, pozičná hra... Dnes nám pomohol v momente, kedy sa nám nedarilo."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Cítite sa na druhom mieste už istejšie? Niekoľko hráčov sa vykartovalo a nedostupný bude aj Araujo?

"Tieto karty neboli plánované a Ronalda sme už vôbec nechceli stratiť. Naďalej sme si nezabezpečili druhé miesto, aj keď dnes sme sa k nemu priblížili. Čakáme na odpoveď súperov a následne vycestujeme na zápas proti Getafe s cieľom vyhrať. Do hry sa vráti Sergio Busquets a to je dobrá správa. Určite budeme musieť zahrať lepšie ako dnes. Pochvalu si zaslúži efektivita mužstva."

[Helena Condis, Cadena COPE] Manchester City dnes oficiálne oznámil prestup Erlinga Hålanda. Si sklamaný?

"Prajem mu všetko najlepšie v novom klube. Z finančného pohľadu sme City nemohli konkurovať."

[Josep Capel, Radio Nacional] Ako motivovať hráčov na posledné zápasy sezóny, keď sa už o trofeje nehrá?

"Hráči sú motivovaní, pretože chceme obsadiť druhé miesto v lige a v budúcej sezóne bojovať o prvenstvo. To je dôležité aj v kontexte financií klubu. Dnes sme nehrali najlepšie, ale to neznamená, že nám chýba motivácia. Dôležitý je výsledok, teší ma víťazstvo, ktoré nás približuje k nášmu cieľu."

[Edu Polo, Mundo Deportivo] Čo chýba Riquimu Puigovi, aby sa stal hráčom základnej zostavy?

"Dnes som chcel vyskúšať iný herný systém, potreboval som hráčov so špecifickými vlastnosťami, preto od začiatku nastúpili Gavi či Memphis. Konkurencia v tíme je obrovská. Riqui zahral dobre v druhom polčase, som s ním spokojný. Nemôžem mu nič vytknúť, jednoducho je to o konkurencii."

[El Chiringuito] Ako Pedriho zranenie ovplyvnilo herný štýl a ako si sa postaral o to, že mužstvo nastúpilo na druhý polčas ako vymenené?

"Niekedy treba hrať jednoduchšie, najdôležitejšie je nestratiť loptu. Cvičíme to na tréningu. Chceme sa neustále zlepšovať a dnešný zápas ukazuje, že nie vždy hráme dobre. Na ihrisku potrebujete správnu organizáciu, ktorá v predchádzajúcich zápasoch miestami chýbala. Navyše si treba uvedomiť, že v poslednej dobe nehralo zopár dôležitých hráčov, ako Busquets, Pedri či Piqué."

[Culemania] Ako hodnotíš formu Depaya v poslednom čase? Zostane Holanďan vzhľadom na finančnú situáciu v tíme?

"Po skončení sezóny preanalyzujeme, aké kroky v kádri musíme urobiť. Pre mňa je Memphis dôležitým hráčom, ktorý robí rozdiel. Je to typ hráča, ktorý je na ihrisku lídrom, som s ním spokojný. Vie hrať na krídle aj v strede útoku, strieľa góly."

Mužstvo sa dnes necítilo komfortne v rozostavení 3-4-3, ktoré však ty obľubuješ. Budeš ho chcieť využívať aj v budúcnosti?

"Áno, ale je potrebné pamätať na to, že hra v tomto rozostavení so sebou nesie aj riziko, najmä vtedy, ak sú na ihrisku ofenzívne hrajú hráči ako Torres či Dembélé. Všetko musí byť dobre zorganizované. Zvyčajne prechádzame na hru s trojicou obrancov v závere, keď potrebujeme zmeniť osud zápasu. Zdalo sa mi, že dnešný zápas bude vhodný, aby sme toto rozostavenie použili od začiatku, ale nezahrali sme dobre. Po štvrťhodine sme sa vrátili k tradičnej taktike, aby sme mali opäť kontrolu."

[El 10 del Barca] Myslíš si, že Memphis sa môže vrátiť na krídlo na stálo?

"Myslím si, že je to pre neho dobrá pozícia, má na to vhodné predispozície. Dokáže sa prispôsobiť takejto hre."

Aký je plán pre Ansu Fatiho v najbližšej budúcnosti?

"Chcem, aby Ansu zbieral ďalšie minúty a dostával sa do zápasového rytmu. Dnes sa cítil dobre a viedlo sa mu čoraz lepšie. Myslím si, že v zápase proti Getafe bude môcť zahrať o čosi dlhšie, ale musíme sa porozprávať s lekármi."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2022-05-11 07:42:27
Druhe miesto si uz udrzime. Popravde som sa toho trocha bal v polke sezony, ci sa to podari, ale nastastie to vyslo.

Treba sa poriadne pripraviť na novú sezónu a určite by bolo dobré keby sme sa prekonali.

Za mna ciel v LM - postup zo skupiny

V La Lige - drzat krok s najlepsim v boji o titul

CdR - pokusit sa vyhrat

Superpohar - vyhra
2022-05-11 07:50:26
Po prvom polčase som si spomenul na výrok Vinca Lukáča po jednom (chválabohu len jednom)nevydarenom zápase našej hokejovej repre na OH: "Po prvej tretine ma boleli oči, po druhej som dostal zápal." Ja som dostal zápal očí už po 1. polčase. To, čo naši predvádzali, to som už dávno nevidel - chaos, nespočetné straty lopty, prehraté súboje, kiksy, aké sú len v nižšej triede na dedine. Už sa ozýval aj piskot a včera si ho zaslúžili. Včera úradoval Araujo, pripadal mi ako v podnapilom stave, hrubky, prihrávky súperovi, dezorientácia, ktorá viedla nakoniec k jeho zraneniu, lebo zrazil sa s vlastným hráčom. Bol zrelý na striedanie už v polčase, lebo bol pre nás nebezpečím a aj pre seba. Stane sa, nevstal asi dobrou nohou z postele, aj on má právo na deň blbec. Nebol však jediný, zápas nevyšiel ani Ferranovi. Keď je tam Busi, tak lopty idú cez neho, teraz v 1. polčase bol FDJ tiež voľný v strede, ale ignorovali ho a nastala dezorganizácia. Ešte, že tam bol Dembele.