Katalánsky denník Sport informuje, že mladý záložník Palmeirasu bol ponúknutý Barcelone. 21-ročný Danilo by sa mohol stať náhradníkom Sergia Busquetsa a v budúcnosti ho aj nahradiť. Brazílčan bol nedávno povolaný aj do reprezentácie Canarinhos.

Sport uvádza, že Danilo začal byť spájaný s prestupom do Barcelony po tom, čo Kia Joorabchian a Giuliano Bertolucci ako agenti Philippeho Coutinho rokovali s predstaviteľmi Barcelony a pri tejto príležitosti spomenuli aj Danila. Denník tvrdí, že Barcelona zatiaľ neprijala finálne stanovisko, no najvyššie na prestupovom zozname záložníkov je Ruben Neves, ktorého agent Jorge Mendes má takisto dobré kontakty s Blaugranas. Aurelien Tchouameni a Martín Zubimendi sú taktiež v hľadáčiku FC Barcelona, no cena oboch hráčov je privysoká. A je potrebné priznať, že ani príchod Nevesa nebude najlacnejší.

Z pohľadu financií vyzerá najlepšie príchod Danila, ktorého hodnota je 20-25 miliónov eur. Stredopoliar sa chce v lete presťahovať do Európy, počká si však na Barcelonu, hoci o jeho služby majú záujem aj iné kluby. Zmluva 21-ročného hráča s Palmeirasom je platná až do decembra 2026.

Danilo zohráva v Palmeirase zásadnú úlohu. S mužstvom dvakrát vyhral Copa Libertadores. Napriek svojmu mladému veku odohral za klub viac ako sto zápasov. Sport opisuje Danila ako moderného záložníka, ktorý hráva ako jeden z dvoch pivotov. 21-ročný hráč je fyzicky veľmi silný, dobre číta hru a výborne si vie poradiť v riešení defenzívnych úloh. Jeho rozvoj je tak zásadný, že si vyslúžil pozvánku do seniorskej reprezentácie Brazílie na dvojicu najbližších priateľských zápasov.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2022-05-17 15:55:09
nie dakujeme nali sme tu Matheusa myslim ze staci
2022-05-17 16:47:58
Nič moc