Edícia Ligy Majstrov 2021/22 už pozná svojho víťaza. Vo včerajšom finále triumfoval Real Madrid, ktorý porazil Liverpool najtesnejším rozdielom. Los Blancos si do štatistík pripísali už rekordné 14. víťazstvo v tejto najprestížnejšej klubovej súťaži sveta. Postupne sa však odkrývajú aj možní súperi Barcelony v nasledujúcom ročníku Ligy Majstrov.

Pri žrebe základných skupín budú kluby rozdelené do štyroch košov. Kôš číslo jeden je rezervovaný pre víťazov Ligy Majstrov a Európskej ligy a potom pre šiestich majstrov národných líg. Zostavenie košov dva až štyri závisí od koeficientu UEFA, ktorý zohľadňuje výsledky a výkony klubov v európskych súťažiach v posledných piatich rokoch. Barcelona bude figurovať v druhom koši ako vicemajster La Ligy. Kataláncov v koši doplní vicemajster Ligy Majstrov Liverpool a potom Juventus, Chelsea, Tottenham Hotspur, Atlético Madrid, Sevilla a RB Lipsko.

V prvom koši sa ocitnú kluby Manchester City, Bayern Mníchov, Real Madrid, Paris Saint-Germain, AC Miláno and FC Porto. K nim sa pripojí Eintracht Frankfurt ako víťaz Európskej ligy. No keďže Real Madrid včera vyhral Ligu Majstrov a zároveň je aj majstrom v La Lige, v prvom koši zostalo voľné jedno miesto, ktoré obsadí Ajax ako holandský majster.

Platí tak, že Barcelona môže z prvého koša hrať proti mužstvám ako Man City, Bayern Mníchov, Porto, Eintracht Frankfurt, Miláno, PSG alebo Ajax. Katalánci nemôžu pri žrebe zloženia základných skupín dostať Real Madrid, keďže v skupinovej fáze platí obmedzenie, že proti sebe nemôžu hrať kluby z rovnakej krajiny.

Čo sa týka tretieho koša, potvrdených je 7 z 8 klubov a to Borussia Dortmund, Red Bull Salzburg, Šachťar Doneck, Inter Miláno, Neapol, Sporting CP and Bayer Leverkusen. Posledné miesto môže dostať Benfika za predpokladu, že sa kvalifikuje do skupinovej fázy. Zvyšok klubov, ktoré sa úspešne kvalifikujú do skupinovej fázy Ligy Majstrov prostredníctvom kvalifikácie, budú umiestnené do koša číslo 4.

zdroj: barcauniversal.com
foto: Shutterstock

Diskusia

5 komentáre
2022-05-29 09:24:01
No mne už prídu všetky spomínané kluby schopné Barcelonu poraziť. Bohužiaľ...
mito669 Premium
2022-05-29 09:43:58
Stačí tím s trochu modernejším štýlom a už bude problém