Revolúcia na Mestalle. Majiteľ Valencie Peter Lim prepustil prezidenta klubu Anila Murthyho a teraz svoju pozornosť sústredí na športový projekt. Médiá tvrdia, že novým trénerom Los Che sa stane Gennaro Gattuso, ktorý podpíše zmluvu na dva roky.

Lim chce dať mužstvu nový impulz a verí, že príchod Gattusa by mohol oživiť klub. Gattuso už teraz analyzuje možné kroky pri prestavbe kádra a medzi jeho priority patrí aj posilnenie stredu poľa. Prioritou bude kúpa Riquiho Puiga z Barcelony.

Valencia na čele s Limom má skvelé vzťahy s katalánskou Barcelonou. Zaujímavosťou je, že Gattusa zastupuje Jorge Mendes, ktorý má výborné vzťahy s prezidentom FC Barcelona Joanom Laportom. A faktom zostáva, že predstavitelia Valencie sa pred niekoľkými týždňami stretli so zástupcami Blaugranas, aby prediskutovali možné predaje hráčov medzi klubmi. Na stole je transfer Josého Luisa Gayu a Carlosa Solera do Barcelony, zatiaľ čo Valencia má záujem o Martína Braithwaitea a práve Riquiho Puiga.

A s príchodom Gattusa bude mať Valencia o Puiga ešte väčší záujem. Riqui Puig už hovoril s Xavim na tému svojej budúcnosti a je mu jasné, že v budúcej sezóne nedostane na ihrisku takmer žiadny priestor. Záložník doteraz odmietal odchod z klubu, ale záujem o jeho služby má rad klubov a Valencia je naozaj atraktívnou možnosťou. Médiá v tejto súvislosti tvrdia, že Puig je čoraz otvorenejší odchodu z Camp Nou, nakoľko v jeho veku už naozaj potrebuje hrať pravidelne.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
Marian Premium
2022-06-01 18:30:58
Za Puiga môžeme dostať 10 M.
2022-06-01 18:46:58
Když Gattuso trénoval ještě Neapol, tak s náma v přípravě hrál zápas a v něm se mu Puig velmi líbil a na tiskovce ho chválil. Tak asi to přetrvalo a chtěl by si ho u sebe vyzkoušet.